Дата публікації:
29 жовтня 2015
Кількість переглядів:
1231
Поділитися:

27 жовтня в стінах СумДУ гравці та тренери збірної СумДУ з футболу дали прес-конференцію з нагоди перемоги в чемпіонаті України за програмою ХІІ літньої Універсіади України. Спортсменів привітали ректор СумДУ Анатолій Васильєв, проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Бріжатий та начальник Сумського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Владислав Маслов.

«Цей успіх хоча й сприймається як несподіванка, але він прийшов завдяки потужній і планомірній роботі тренерів та гравців, – відзначив у коментарях пресі тренер збірної Сергій Пєсоцький. – Ми змогли згуртувати колектив, також цього року завдяки профорієнтаційним заходам до університету прийшли талановиті молоді студенти-спортсмени». Сергій Пєсоцький висловив подяку керівництву вишу за можливість участі у змаганнях такого рівня, і повідомив, що збірна не «відпочиває на лаврах», а вже починає змагання за перемогу в першій лізі з футзалу.

Гравець збірної команди СумДУ з футболу Дмитро Ігумнов, який отримав на чемпіонаті відзнаку як кращий нападник, вважає, що саме налаштованість команди на перемогу забезпечила їй першість. «Завжди приємно вигравати, особливо у збірних, де грають виключно футболісти з професійних команд. Ми йшли до мети досить впевнено, ставили завдання – перемагати в кожній грі, і з успіхом ці завдання виконали».

На переконання ректора СумДУ Анатолія Васильєва, для спортивного життя університету найважливішими є змагання саме рівня універсіад, адже вони дають потужний поштовх для розвитку студентського спорту. «Успіх в найпопулярнішому масовому виді спорту свідчить про правильність наших зусиль. Я вдячний за цю гучну перемогу всім гравцям та тренерському складу», – відзначив ректор.

Довідково. Збірна Сумського державного університету здобула перемогув чемпіонаті України серед студентів з футболу (чоловіки) за програмою ХІІ літньої Універсіади України. Фінальні змагання пройшли 16-21 жовтня в Києві. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]