Дата публікації:
06 листопада 2015
Кількість переглядів:
975
Поділитися:

У Сумському державному університеті розпочне роботу навчальний центр сумської ІТ-компанії «MindK». Відповідна угода про співпрацю СумДУ з компанією підписана 4 листопада. У рамках угоди студенти проходитимуть навчання та стажування із перспективою працевлаштування.

Засновник і директор ІТ-компанії «MindK», випускник механіко-математичного факультету СумДУ 2008 року Олег Нестеров зазначив: «Для нас це стратегічне партнерство. Близько 80% співробітників компанії є випускниками СумДУ. І надалі потреба у кваліфікованих кадрах зростатиме. Ми зацікавлені, аби талановиті, здібні ІТ-фахівці – випускники СумДУ – залишалися працювати в Сумах, розуміючи, що після закінчення університету вони знайдуть перспективну високооплачувану роботу у своєму місті».

«Навчання в СумДУ дало мені дорогу в життя. В університеті я засвоїв базові науки, якими має володіти ІТ-фахівець», – акцентував Олег Нестеров.

Як підкреслив перший проректор СумДУ Василь Карпуша, шляхом створення навчальних центрів Сумський державний університет вирішує проблему поєднання теорії та практики. Роботодавці безпосередньо беруть участь у навчальному процесі: викладають, долучаються до формування навчальних планів. Для студентів це можливість разом зі здобуттям фундаментальних знань проходити практично орієнтовану підготовку, аби орієнтуватися на ринку праці та вже під час навчання або одразу після випуску мати престижне місце роботи.

За словами декана факультету електроніки та інформаційних технологій Сергія Проценка, співпраця з ІТ-компаніями, що охоплюють різні сектори ринку, дозволяє студентам спробувати себе в різних ІТ-напрямах. До цього часу сектор веб-технологій, веб-програмування, який займає компанія «MindK», в університеті був майже не охоплений. «Серед випускників факультету є міліонери, засновники ІТ-компаній. Це говорить про те, що університет готує конкурентоспроможних фахівців», – додав декан.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]