Дата публікації:
10 листопада 2015
Кількість переглядів:
777
Поділитися:

Близько 200 студентів сумських ВНЗ – випускників кафедри військової підготовки СумДУ – отримали первинне офіцерське звання «молодший лейтенант». Вручення погонів відбулося 3 листопада в Сумському державному університеті.

Загалом у 2015 році кафедру закінчили 452 студенти вищих навчальних закладів Сум, Конотопа, Шостки, Ніжина, Чернігова, Умані, Черкас, Херсона.

З 2007 по 2015 роки кафедра підготувала сім випусків офіцерів запасу за спеціальністю «Артилерія» та чотири випуски офіцерів запасу за спеціальністю «Медична справа». Загалом за цей час фахівцями артилерії та медичної справи стали понад 3 тисячі осіб.

Військовою справою студенти оволодівають як дисципліною за вибором на третьому і четвертому курсах навчання в університеті за спеціальностями:

  • ­бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів самохідної артилерії;
  • бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії;
  • бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів протитанкових керованих реактивних снарядів;
  • бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів, озброєних комплексами тактичних ракет;
  • бойове застосування військових частин і підрозділів артилерійської розвідки.

Як зазначив начальник кафедри військової підготовки СумДУ, полковник Микола Ляпа, науково-педагогічні працівники кафедри військової підготовки мають наукові ступені та вчені звання, володіють практичним військовим досвідом застосування ракетних військ і артилерії в бою. Все це забезпечує проведення занять з майбутніми офіцерами на високому науково-методичному рівні.

Викладачі та курсанти кафедри беруть активну участь у науково-дослідних роботах, всеукраїнських конференціях, пов’язаних із бойовим застосуванням ракетних військ і артилерії. Свідченням ефективної і якісної роботи колективу кафедри є призові місця на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт в галузі військових наук і національної безпеки держави, на змаганнях з Міжнародного гуманітарного права. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]