Дата публікації:
24 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1840
Поділитися:

20 жовтня у літературній вітальні бібліотеки СумДУ  відбулася вже традиційна творча зустріч студентів-журналістів із головним редактором сумської суспільно-політичної газети «Панорама» Євгеном  Положієм.

Відомий журналіст іписьменник уже вп’яте охоче ділиться з юними колегами досвідом і надає корисні поради.  Цьогорічна зустріч відбулася у формі літературного портрета.  Студенти четвертого курсу – організатори заходу – намагалися яскраво та різнобічно представити особистість гостя зустрічі. Для цього вони коротко познайомили присутніх із життєвою та творчою біографією Євгена Вікторовича. Також підготували чимало цікавих, змістовних, а інколи і провокаційних запитань редактору. Відтак гостю довелося пройти своєрідне бліц-опитування.  Питання стосувалися улюбленого кольору письменника (виявилося, що синій), найекстравагантнішої страви, яку довелося скуштувати (червоний індійський перець), улюбленої країни (попри те, що він затятий мандрівник – це Україна) і подібних життєвих подробиць. Головний редактор «Панорами» відповідав швидко, без вагань і з почуттям гумору.

Переходячи до більш серйознішої розмови, Євген Положій  розповів про історію газети «Панорама». Редактор звернув увагу на те, що його видання єдине в регіоні, де регулярно друкуються журналістські розслідування.  Найграндіозніше, на думку Євгенія Вікторовича, –  «Піраміда Чмиря» 2010 року.

А завершилася зустріч на досить приємній ноті – презентації нової книги Євгена Положія «Юрій Юрійович, улюбленець жінок». Це неймовірно смішна й захоплююча книга про пригоди піонервожатого Юрія Юрійовича у різних літніх таборах. Автор присвятив її усім українцям свого покоління, які щасливо живуть не у рідній країні. Також письменник зачитав найкумедніші уривки зі своєї повісті та відкрив свій секрет написання «геніального твору»: «Треба лише добре поспати і написати все, навіть дурниці, що тобі наснилися». Гість був відвертий і навіть зізнався, що його твори частково автобіографічні. На прощання Євген Вікторович роздав автографи кожному  прихильнику його творчості.

Вікторія Журба
Гурток «Аматорська журналістика

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]