Дата публікації:
13 листопада 2015
Кількість переглядів:
1269
Поділитися:

5 листопада відбулися загальні збори аспірантів 1 року навчання Сумського державного університету. За підсумками цьогорічної вступної кампанії науковий потенціал СумДУ збільшився на 82 аспіранти і 7 докторантів. Загалом СумДУ здійснює підготовку 320 осіб через докторантуру, аспірантуру та у якості здобувачів.

Показники держзамовлення підготовки кадрів у СумДУ перевищують аналогічні показники більшості вишів України і позиціонують Сумський державний університет у десятці ВНЗ держави за кількістю виділених у 2015 році бюджетних місць на підготовку в денній аспірантурі.

«Аспіранти є кадровим резервом університету, який не тільки продовжуватиме традиції наукових шкіл, а й, можливо, буде гідною зміною керівного складу СумДУ», – зазначив завідувач відділу докторантури та аспірантури В’ячеславЖурба. Він наголосив на необхідності сумлінної щоденної роботи, відповідальності за отримані результати дисертаційних досліджень.

Під час зборів йшлося про розвиток системи аспірантури, у тому числі у контексті імплементації нового Закону України «Про вищу освіту». Крім того, присутні обговорили питання академічної чесності, адже академічний плагіат, фабрикація результатів, захист авторського права насамперед є проблемою морально-етичного становлення молодого науковця.

Разом з цим аспірантам була надана інформація про міжнародну діяльність СумДУ та академічну мобільність аспірантів, висвітлені можливості отримання науковихгрантів, зарубіжних стажувань, участі у програмах для молодих науковців, зокрема тих, що фінансуються закордонними установами.

Представники бібліотечно-інформаційного центру СумДУ ознайомили присутніх з інформаційними ресурсами бібліотеки, у тому числі з доступом до міжнародних електронних баз.

Сумський державний університет вітає аспірантів і докторантів зі вступом та бажає успіхів у науковій роботі.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]