Дата публікації:
13 листопада 2015
Кількість переглядів:
814
Поділитися:

В рамках угоди між Сумським державним університетом та Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні 10 листопада в СумДУ відбувся всеукраїнський «круглий стіл» щодо впровадження дуальної освіти в навчальний процес ВНЗ.

Учасники «круглого столу» – науковці, представники влади, громадських організацій – говорили про актуальність поєднання фундаментальної університетської освіти та практичної, у тому числі безпосередньо на робочому місці.

Керівник проектів Фонду імені Ф.Еберта  (Представництво в Україні) Олена Давліканова зосередила увагу на важливості адаптації кращих європейських практик до умов та можливостей системи вищої освіти України.

Про досвід Німеччини, де така форма набуття вищої освіти є поширеною і затребуваною, розповіла генеральний директор Української асоціації маркетингу (м. Київ) Ірина Лилик.

Перші кроки СумДУ в напрямі впровадження елементів з організації дуальної освіти були представлені в контексті пошуку партнерів-роботодавців, розроблення нормативної документації та впровадження інноваційних педагогічних технологій. Зокрема, представники СумДУ ознайомили присутніх з формами співпраці університету з роботодавцями в інженерній, ІТ-сферах, сферах журналістики, управління, маркетингу, а також соціальної роботи.

За результатами «круглого столу» науковці, представники влади та громадських організацій долучилися до розробки Положення про дуальну освіту в Україні, яке згодом буде запропоноване для схвалення на законодавчому рівні.

Організатор заходу – кафедра філософії, політології та інноваційних соціальних технологій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]