Дата публікації:
25 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1704
Поділитися:

Науковці СумДУ взяли участь у ІІІ Міжнародному кримському лінгвістичному конгресі «Мова і світ» разом із лінгвістами з України, Росії, Білорусії, Грузії, Латвії, Казахстану та Польщі в місті Ялта.

Конгрес став логічним продовженням Міжнародної лінгвістичної конференції з функціональної лінгвістики, яка проходила з 1991 року. За роки існування конференція суттєво розширила географію своїх учасників та коло наукових проблем. Серед них – взаємодія мовних світів, проблеми опису національних та регіональних варіантів російської та української мов, методологічні та гносеологічні проблеми сучасної лінгвістики, текст і дискурс, мовна семантика та граматика, а також розглядалися методологічні аспекти викладання філологічних дисциплін.

У результаті – викладачі кафедри германської філології Ірина Кобякова й Наталія Таценко та кафедри теорії й практики перекладу Юлія Косенко презентували науковій громадськості свої розвідки у напрямі «Дискурс: структура та функціонування». Також лінгвісти СумДУ обмінялися досвідом та налагодили нові наукові контакти для подальшої співпраці з учасниками конгресу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]