Дата публікації:
24 листопада 2015
Кількість переглядів:
824
Поділитися:

Науковці СумДУ взяли участь у V Міжнародній конференції з електронної охорони здоров’я та біоінженерії, що проходила в рамках проекту «Біомедична інженерна освіта у регіоні Східного Партнерства» (BME-ENA) програми ЄС Темпус. Захід, що відбувся 19-21 листопада, був організований Університетом медицини і фармації ім. Грігоре Т.Попа у м. Ясси (Румунія).

Сумський державний університет представляли завідувач кафедри біофізики, біохімії, фармакології та біомолекулярної інженерії, професор Леонід Суходуб та доцент цієї ж кафедри Людмила Гребеник.

У рамках конференції науковці СумДУ долучилися до тренінгу щодо впровадження спільних магістерських програм з біомедичної інженерії. ЛеонідСуходуб доповів про наукові розробки лабораторії «Біонанокомпозит» з синтезу та вивчення фізичних характеристик наночастинок сульфіду цинку з антибактеріальними властивостями. Доповідь викликала зацікавленість спеціалістів та дозволила зробити ще один крок у напрямі посилення міжнародної співпраці СумДУ.

Представники СумДУ поділилися власним досвідом організації навчання студентів-бакалаврів та розроблення навчальних програм для магістрів за спеціальністю «Біомедична інженерія», а також представили результати впровадження магістерської програми з біомедичної інженерії в СумДУ.

Учасники робочих груп проекту з Румунії, Молдови, Грузії та Україниознайомилися з науково-дослідним потенціалом одного з провідних інститутів Румунії  – Інституту макромолекулярної хімії ім. Петру Поні, а також домовилися про подальшу підтримку та обмін досвідом.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]