Дата публікації:
26 листопада 2015
Кількість переглядів:
731
Поділитися:

25 листопада на центральній площі Сумського державного університету відбувся інформаційний захід з нагоди старту Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Волонтери роздавали «Листівки рівності» з контактною інформацією для звернень у випадках вчинення насильства. Увагу до акції привертали творчі номери студентів, а також студентський флеш-моб.

Захід організований гендерним ресурсним центром та культурно-мистецьким центром за підтримки Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації.

«Упродовж найближчих двох тижнів у СумДУ проходитимуть заходи, що торкатимуться теми насильства у різних його проявах (наприклад, зверхнього ставлення чоловіків по відношенню до жінок, батьків – по відношенню до дітей). Дії, що принижують людську честь і гідність, мають припинитися», – в цьому переконана одна з організаторок заходу, координатор проектів гендерного ресурсного центру СумДУ Юлія Савельєва.

Для морального, етичного та естетичного виховання студентів в університеті працюють гендерний ресурсний центр, культурно-мистецький центр, центр підтримки сім’ї, координаційний центр гуманітарної політики, волонтерська служба СумДУ тощо.

Всесвітня акція «16 днів проти насильства» проходить в Україні з 25 листопада по 10 грудня. Тисячі громадян та сотні громадських і державних організацій активізують свої зусилля заради спільної мети: привернути увагу громадськості до проблем подолання насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, а також для протидії торгівлі людьми.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]