Дата публікації:
03 грудня 2015
Кількість переглядів:
1040
Поділитися:

3 грудня в приміщенні бібліотеки УАБС відбувся «круглий стіл» на тему: «Об’єднання Сумського державного університету та Української академії банківської справи – пілотний проект держави чи нагальна необхідність?» Участь у засіданні взяли: ректор СумДУ Анатолій Васильєв, в.о. ректора УАБС Сергій Козьменко, народні депутати України Олег Медуниця та Олександр Сугоняко, голова Сумської ОДА Микола Клочко, заступник голови Сумської обласної ради Віра Лаврик, представники студентського самоврядування, профспілкових студентських та викладацьких організацій обох вишів.

Учасники «круглого столу» обговорили мету та принципи об’єднання, які задекларовані у проекті меморандуму, а саме: принципи рівності, взаємодовіри і взаємоповаги, академічної свободи, наукової етики, студентоцентризму й соціальної відповідальності.

В.о. ректора УАБС Сергій Козьменко відзначив нагальну необхідність і перспективність такого кроку, як створення більш потужного вишу в регіоні. Це рішення вважають вкрай доцільним для розвитку сумської вищої школи представники обласної влади та народні депутати України.

«СумДУ ніколи не буде ініціатором непрозорих, недобровільних об’єднань, враховуючи досвід 2004 року. Ми поважаємо і любимо наш університет та розуміємо, з якою повагою і любов’ю ставляться студенти, викладачі і співробітники УАБС до своєї академії. - відзначив ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв. - Я впевнений, що більш потужний за масштабами виш здатний надавати суттєво якісніші освітні послуги, здійснювати більш глибокі наукові дослідження, забезпечувати соціальні проекти тощо. Ми готові спільно створювати новий університет більш високого рівня – університет однодумців, який має спільну мету та високу конкурентоздатність».

Це перший в Україні приклад добровільного об’єднання вищих навчальних закладів заради нової освітньої та наукової якості. Об’єднання передбачається реалізовувати через процедуру реорганізації Академії шляхом її приєднання до СумДУ. У меморандумі, який вже узгоджено на рівні ректоратів, керівних органів самоврядування та профспілкових організацій, визначено основні принципи діяльності під час перехідного (адаптаційного) періоду терміном до 1 вересня 2018 року. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]