Дата публікації:
16 січня 2016
Кількість переглядів:
1342
Поділитися:

Про здобутки і нововведення у році, що минув нещодавно звітувала проректор з навчально-педагогічної роботи та організації позанавчальної діяльності Олена Король.

– Силами підпорядкованих служб у 2015 році проведено більше 500 заходів різного спрямування, комплексом громадського харчування виконано 400 спецобслуговувань. Якщо говорити про підрозділи, то я б відзначила роботу студмістечка. По-перше: у 2015 році  було підписано додаткові угоди з адміністраціями будівельного та медичного коледжів і додатково  студенти отримали 25 кімнат. По-друге – поліпшено соціально-побутові умови. А саме: встановлено 667 вікон, придбано 400 ліжок, 600 ортопедичних матраців.

Щодо комплексу громадського харчування: не дивлячись на те, що відбулося значне підвищення цін, ми зберегли соціальні обіди для студентів – це обіди вартістю від 11 до 13 грн. Таких обідів у нас реалізовано 24 тисячі. 

По відділу соціальної роботи хочу відзначити наш волонтерський загін, який відомий не тільки в нашій області, але й за її межами. За підсумками міського конкурсу волонтерських загонів ВНЗ I-IVрівнів акредитації наш волонтерський загін здобув перше місце.

Якщо в цілому говорити про позанавчальну діяльність, то тут також збільшено показники: у 2014 році було зайнято  62% студентів, а у 2015 році - 71 відсоток. Наші студенти мають найбільшу кількість іменних стипендій – 22. Також навчається багато студентів пільгових категорій, але університет у повній мірі виконує зобов’язання перед ними. До речі, СумДУ - один із небагатьох вузів, який нараховує індексацію до стипендії.

Якщо говорити про діяльність культурно-мистецького центру, то теж маємо значні здобутки. Для порівняння: наприклад, у 2014 році у нас було 34 лауреати всеукраїнських і міжнародних конкурсів, а у 2015 - 96. Два колективи взяли участь у міжнародних проектах. Три колективи у минулому році підтвердили звання народного. Наші студенти (і це абсолютна першість) взяли участь у 12 заходах міського і обласного рівнів. Їх знають і цінують, як виконавців.

У 2015 році була організована і проведена благодійна Ліга КВН «Сагасітас», в якій наш університет виступив співзасновником. Квитків було реалізовано на 76 тис. грн. Ці кошти спрямовано на різні благодійні цілі.  Наша команда КВН «Любимая» теж здобула популярність – два призових місця у регіональних лігах сміху.

Серед інновацій хочу згадати і про фестиваль освіти, науки і культури, проведений у 2015 році. Тільки в оргкомітеті було задіяно 40 чоловік. Двом тисячам учасників  (в тому числі і школярам) дуже сподобався цей захід. У цьому році ми плануємо удосконалювати його.

Підсумовуючи роботу підпорядкованих служб, слід зазначити, що рік був нелегким, але

проведена велика робота, реалізовано низку позапланових заходів, досягнуті певні

результати і нам є чим пишатися. Сьогодні підпорядковані структури мають практично все необхідне для подальшої активної роботи. Маємо багато планів і сподіваємося, що у нас все вийде з їх реалізацією на благо процвітання університету!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]