Дата публікації:
16 січня 2016
Кількість переглядів:
1768
Поділитися:

Рейтинг Webometrics опублікував результати дослідження якості наукової діяльності університетів світу за цитованістю вчених в Google Scholar. Google Scholar – вільна бібліометрична база даних від компанії Google, яка вважається найбільшою у світі.

Новий рейтинг оцінює кількість цитувань наукових робіт авторів вишів, що входять до десяти найбільш цитованих співробітників університету згідно з Google Scholar.

Сумський державний університет увійшов до 7% кращих університетів світу з більше ніж 24 тисяч ВНЗ, які досліджує Webometrics. До ТОП-2000 рейтингу увійшли 4 українських виші. Перше місце посів Київський національний університет імені Тараса Шевченка, друге – Київський національний університет імені Вадима Гетьмана, на третій сходинці – Сумський державний університет, на четвертій – Тернопільський національний економічний університет.

Результати рейтингу залежать від рівня підтримки університетами політики відкритого доступу до своїх наукових результатів та впровадження корпоративної культури представлення ВНЗ в наукометричній базі Google Scholar.

Результати рейтингу корелюють з іншими дослідженнями якості наукової діяльності вишів України, зокрема від Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського та від мережі URAN.

Рейтинг Webometrics планує використовувати результати нового дослідження при підрахунку свого основного рейтингу кращих університетів світу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]