Дата публікації:
25 січня 2016
Кількість переглядів:
952
Поділитися:

22 січня жителі України  відзначають День соборності держави. Не залишилися осторонь і волонтери СумДУ, які на головній площі університету  провели акцію «Територія єднання». До акції також долучилися студенти-волонтери Студентської соціальної служби, студенти, що проживають у гуртожитках та іноземні студенти. Хлопці і дівчата розташувалися по символічному кордону України, тримаючи в руках стрічки синьо-жовтого кольору і назви областей  у знак підтримки, єдності, а також рівності та територіальної цілісності нашої держави.

«Дуже приємно, що так багато молодих людей вважають себе патріотами своєї держави, бажають, щоб їх діти жили у незалежній Україні, знали свою славетну історію,  не були  байдужими. Тому ми підтримали сьогоднішню акцію» - говорить студентка-волонтер Тетяна Спориш.

Акція відбулася за сприяння відділу соціальної роботи та відділу роботи зі студентською молоддю  в гуртожитках.

До Дня Соборності України інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки СумДУ було організовано книжкові виставки «Єдність – сила нашої держави», «За вільну, соборну, єдину». «Будемо гідними місії, покладеної на нас долею, продовжимо досягнення наших предків, виправдаємо сподівання і станемо гордістю для  нащадків» - таку назву мала книжкова виставка, проведена у бібліотеці Медичного інституту.

Для студентів-гуртківців відділу позанавчальної роботи проведено лекцію-фільм «Собор на крові» (режисер Ігор Кобрин), відділом по роботі зі студентською молоддю в гуртожитках організовано перегляд фільму «Зима у вогні» (режисер Євгеній Афинеєвський).

22 січня профспілковий комітет студентів взяв участь у покладанні квітів до стели жертвам репресій у боротьбі за незалежність та свободу України.  Студенти СумДУ активно долучилися до міських заходів: виставці художніх робіт «Україна єдина!» (художній музей), заході «Свою Україну любіть!» (краєзнавчий музей), концерті, присвяченому Дню Соборності України (обласна філармонія). Приєдналися й до масового заходу «Ланцюг Єдності», що «проліг» від ТРЦ «Мануфактура» до Альтанки. Таким чином студенти СумДУ засвідчили свій щирий патріотизм та небайдужість до подій, що відбуваються у рідній країні, державі, в якій вони здобувають якісну вищу освіту.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]