Дата публікації:
25 січня 2016
Кількість переглядів:
2120
Поділитися:

Рейтинг «4 InternationalColleges& Universities» оцінив Сумський державний університет на четвертій позиції серед ВНЗ України в оновленій редакції рейтингу за січень 2016 року.

Однойменна австралійська компанія 4ICUпублікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи популярність більше 11 тисяч ВНЗ світу та більше 130 ВНЗ України за популярністю їхніх веб-ресурсів. На думку авторів рейтингу, це допомагає міжнародним студентам, викладачам та науковцям дізнаватися, наскільки певний ВНЗ є популярним в тій чи іншій країні.

В рейтингу використовуються показники цитованості та відвідуваності офіційних веб-представництв ВНЗ світу. Джерелами інформації виступають бази даних міжнародного Інтернет-гіганту Google, американської компанії Alexa Internet (дочірня компанія Amazon) та британської компанії Majestic-12.

Серед українських ВНЗ, окрім Сумського державного університету, до ТОП-4 рейтингу увійшли: НТУУ «КПІ», Національний гірничий університет (м. Дніпропетровськ) та Національний авіаційний університет (м. Київ).

Цього року методику рейтингу було змінено, що спричинило значні коливання в позиціях деяких вишів. Технічний коментар надав Дмитро Фільченко, керівник центру вебометрії та веб-маркетингу СумДУ: «Цього року методику рейтингу було підсилено новим показником Referring Subnets (кількість різних IPv4 адрес-джерел посилань з точністю до трьох перших октетів), який замінив показник Referring Domains (кількість різних доменів-джерел посилань). Вважається, що новий показник менш вразливий до можливих штучних впливів на рейтинг за рахунок самоцитувань. Цей показник зараз також використовується компанією Google».

Як повідомлялося, в іншому рейтингу Webometrics, який також використовує вебометричні показники для оцінки діяльності вишів, Сумський державний університет наразі посідає 5-у позицію серед ВНЗ України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]