Дата публікації:
28 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1721
Поділитися:

27 жовтня студенти-журналісти Сумського державного університету зустрілися із Заслуженим винахідником Української РСР, лауреатом державних премій СРСР та України, доктором технічних наук, доктором будівництва, дійсним членом і членом президії та керівником галузевого відділення Академії будівництва України, академіком Української академії наук та Підйомно-транспортної академії наук України Миколою Ситником. Спілкування із уродженцем Глухівщини, професійним інженером і талановитим винахідником відбулося у рамках культурологічного фестивалю «Земляцькі зорі».

Майбутнім журналістам Микола Петрович відкрив завісу створення вежі Київського телецентру. Саме він брав участь у розробці нової технології будівництва суцільнозварної вежі висотою 385 метрів з використанням раніше невідомого методу  підрощування та застосування спеціального устаткування для його здійснення. Пов’язана доля уродженця Глухівщини і зі створенням літака АН-124 («Руслан») – Микола Петрович розробник нової технології та устаткуванням для монтажу металевих конструкцій будівельного комплексу об’єктів. Під час спілкування зі студентами земляк також згадав успішну реконструкцію Київської державної філармонії, що дозволило зберегти унікальні акустичні властивості приміщення.

Студенти-журналісти лишилися напрочуд задоволеними розмовою із Заслуженим винахідником Української РСР та висловили сподівання на подальші зустрічі.

Цього ж дня гості університету – Миколи Ситника та Заслужений економіст України  Юрій Вітренко – завітали на екскурсію до бібліотечно-інформаційного центру СумДУ та переконалися на власні очі у високій технологічності та інноваційності сумського вишу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]