Дата публікації:
28 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1940
Поділитися:

Студенти-економісти Сумського державного університету спілкувалися із Заслуженим економістом України, екс-заступником Міністра економіки України (2008-2010 рр.), академіком Національної академії наук України, уродженцем Сумщини Миколою Вітренком. Зустріч проходила у рамках культурологічного фестивалю «Земляцькі зорі».

Темою обговорення стали економічні проблеми освітньої діяльності. На думку земляка, освіті як виду економічної діяльності в світі загалом приділяється незначна увага.

Основним показником розвитку економіки держави є ВВП. «За даними ООН, станом на 2010 рік  показник ВВП України становив 6535 $, у той час як у європейських країнах (Іспанія, Великобританія, Франція, Польща, Італія, Білорусія) він був до 4,5 разів більший. Натомість індекс освіти в Україні (показник освіченості) за даними ООН вищий, ніж в Іспанії, Англії, Франції та інших країнах Європи. Чому ми такі розумні, але настільки бідні?!», - кинув виклик Микола Вітренко.

Гість зауважив, що наука будується на парадоксах. Тож саме майбутнім економістам доведеться шукати відповіді на це питання. Екс-заступник Міністра економіки зауважив, що в Україні не було жодного лауреата Нобелівської премії з економіки і висловив сподівання, щоб ним став один із студентів-економістів Сумського державного університету.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]