Дата публікації:
12 лютого 2016
Кількість переглядів:
954
Поділитися:

11 лютого в ефірі телеканалу UA:СУМИ представники Сумського державного університету пояснили особливості проходження зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 навчальному році та інформували про готовність університету до вступної кампанії. Учасники програми «Пряма мова» - декан факультету ЕЛІТ СумДУ Сергій Проценко та декан факультету банківських технологій УАБС Ірина Д’яконова наголосили: зусилля викладачів об’єднаного вишу будуть спрямовані на розвиток університету та підготовку високоякісних фахівців, вже зараз на базі вишу працюють підготовчі курси та пункт реєстрації  ЗНО.

«Для проходження ЗНО потрібно подати ті ж документи, що й минулого року, - доповнив розмову відповідальний секретар центральної приймальної комісії Роман Васькін. – Зміни у 2016 році стосуються саме особливостей вступної кампанії. Цього року всі абітурієнти, які мають атестат про повну середню освіту, будуть подавати документи  в електронному вигляді. Це додає мобільності абітурієнтам, бо непотрібно нікуди їхати, а можна зареєструватися вдома зі свого персонального комп’ютера. Головною особливістю є те, що після такої реєстрації змінити щось уже неможливо. Тому потрібно дуже виважено й помірковано підійти до питання вибору спеціальності».

Під час програми йшла мова про визнання українського диплому за кордоном. Про це розповіла заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Вікторія Ярмолич. «Українські дипломи високо цінують за кордоном, - розповіла фахівець. – Шлях України до цього визнання був непростим і довгим, але сьогодні наша держава його отримала. Щодо популярних спеціальностей за кордоном, то я не можу виокремити ту чи іншу спеціальність, яка була б незатребуваною на європейських теренах. Раджу не нехтувати українською освітою і здобувати диплом бакалавра саме в Україні».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]