Дата публікації:
28 жовтня 2011
Кількість переглядів:
2381
Поділитися:

Протягом двох днів – 27-28 жовтня – у Сумському державному університеті проходив традиційний захід, який об’єднує всіх студентів – конкурс художньої самодіяльності першокурсників СумДУ «Золотий інтеграл». Цими днями на сцені університету народилися нові зірки, яких, на думку членів журі, найбільше було у факультету ЕлІТ. 

Перший конкурсний день відкривали першокурсники факультету технічних систем та енергоефективних технологій. Вони презентували теорію протилежностей. Виступи інженерів переповнювали емоції, враження, пристрасті й, безперечно, кохання.  До речі, кохання ТеСЕТівці порівняли з осьовим насосом, в якому води багато, а напір – маленький. Для вражаючого ефекту виступаючі залучилися активною та дружньою підтримкою, яка, окрім традиційного «ін-же-нер-ний», скандувала «Саша Гусак – наш декан, подарил нам барабан». І дійсно, прихильники ТеСЕТу синхронно дарували оплески під звуки барабану.

Естафету перейняв факультет економіки та менеджменту. Першокурсники обіграли відому цитату Шекспіра «Все життя – театр…». На сцені Сумського державного університету пройшло захоплююче видовище, в якому розкривалися історії семи  смертних гріхів – гординя, блуд, гнів, лінь, жадність, заздрощі, черевоугодництво. Після проникливої молитви ФЕМівців, гріхи людства були відпущені. Глибокий філософський виступ факультету економіки та менеджменту спонукав глядачів у залі замислитися над своєю поведінкою та помислами.

Медичний інститут СумДУ запропонував глядачам здійснити навколосвітню подорож на літаку. Прекрасна стюардеса й дещо дивакуватий пілот подарували захоплюючу, дещо романтичну та веселу мандрівку. Студенти зупинялися в мальовничих куточках та зачаровували неповторним колоритом своїх талантів. А присутні у залі, мріючи про змістовний відпочинок, зацікавлено спостерігали за насиченим перебігом подій.

Другий день конкурсу розпочала команда факультету електроніки та інформаційних технологій. На суд глядачів вони представили реаліті-шоу, яке було оповите містичністю та переповнене безліччю несподіванок. Завісу незвіданого відкривали художні номери ЕлІТівців, які вирізнялися професійністю у виконанні підготовки та чистотою обраного жанру. А музичне тріо романтичних хлопців вразило чистотою звучання кожної ноти відомих мелодій ХХІ століття.

Факультет іноземної філології та соціальних комунікацій свій виступ присвятив 20-річчю незалежності України. Патріотичні виступи першокурсників запам’яталися глядачам завзятістю й волею до перемоги. Неперевершений конферанс – виступи факультету представляли Віктор Янукович, Юлія Тимошенко, Михайло Поплавський, Джамала та інші видатні українські діячі та політики – і все це акторсько поєдналося в одній особі. Різнобарв’я на сцені й шалена підтримка у залі зробили виступ факультету незабутнім.

Наймолодший юридичний факультет повернув глядачів у минуле – в роки СРСР. Прапор Радянського Союзу та піонери на сцені задавали тон стриманості й водночас  піднесеності. Разом із тим  учасники зуміли проявити себе на сцені розкуто – танці у сучасному стилі, гра нічних вогників, запальна поп-пісня… Незважаючи на свій перший виступ в історії «Золотого інтегралу», майбутні юристи запам’яталися публіці амбітними, цілеспрямованими та відважними.

За результатами дводенних змагань номінації розподілилися наступним чином:

  • ТеСЕТ – «естрадний танок», «художнє читання», «сценічна постановка»;
  • ФЕМ – «сучасний танок», «стем», «режисура», «фінальна пісня», «приз глядацьких симпатій»;
  • Медичний інститут СумДУ – «народний танок», «авторська пісня», «гумореска»;
  • ЕлІТ – «естрадна пісня (соло)», «народна пісня (ансамбль), «авторський вірш», «гра на музичних інструментах»;
  • ІФСК – «естрадна пісня (ансамбль)», «бальний танок», «естрадний монолог», «конферанс»;
  • Юридичний факультет – «народна пісня», «пантоміма».

По завершенню, усі учасники отримали подарунки від студентського ректорату, студентської профспілки та деканатів.

Сумський державний університет має давні традиції проведення конкурсу-огляду талантів першокурсників «Золотий інтеграл». За цей час змінювалися покоління студентів і навіть назви факультетів, але незмінним залишається бажання молоді творити справжнє мистецтво та дарувати свої таланти.

 Нагадаємо, що за останні роки кубок «Золотого інтегралу» отримували:

  • 2011 рік – ЕлІТ
  • 2010 рік – ФЕМ
  • 2009 рік – ТеСЕТ
  • 2008 рік – ФЕМ
  • 2007 рік – Гуманітарний факультет (нині – ІФСК)
  • 2006 рік – ФЕМ
  • 2005 рік – Гуманітарний факультет (нині – ІФСК)
  • 2004 рік – Механіко-математичний факультет (нині – ЕлІТ)
  • 2003 рік – Гуманітарний факультет (нині – ІФСК)

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]