Дата публікації:
15 лютого 2016
Кількість переглядів:
763
Поділитися:

11 лютого вчена рада СумДУ розглянула стан фінансового забезпечення університету, ухвалила річний фінансовий звіт 2015 року та фінансовий план на 2016 рік. Відзначено стабільний фінансовий стан, позитивну динаміку зростання, а також необхідність подальшої диверсифікації складових фінансового забезпечення університету.

Як поінформував проректор з науково-педагогiчної роботи та питань фiнансово-економiчної дiяльності Володимир Касьяненко, фінансово-господарська політика забезпечує стале зростання доходів університету протягом одинадцяти років із майже 40 млн. грн у 2004 році до майже 321 млн. грн у 2015 році, має соціально спрямований характер та забезпечує стабільний розвиток університету. Своєчасно та в повному обсязі проводиться фінансування видатків на заробітну плату та стипендію, господарську діяльність, заходів, спрямованих на продовження і поглиблення освітньої й наукової діяльності, будівництва та капітального ремонту нових навчальних корпусів, поліпшення умов навчання і праці, розширення та оновлення матеріально-технічної бази тощо. В університеті впроваджуються механізми ефективного та раціонального використання коштів, стимулювання розвитку надання додаткових платних послуг різної спрямованості на умовах самофінансування.

Вчена рада СумДУ постановила продовжити політику диверсифікації власних фінансових надходжень та їх випереджаючого збільшення,  що дозволить забезпечити сталий матеріально-технічний розвиток, виконання соціальних програм в умовах фінансової кризи в країні, вдосконалити існуючі та напрацювати додаткові механізми фінансової автономії в умовах реформування вищої освіти. Також серед рішень вченої ради: продовжити розвиток госпрозрахункових відносин в університеті, в тому числі за рахунок поширення механізму субрахунків; поширити  практику стимулювання наукової, навчальної та іншої діяльності працівників; визначити фінансовою основою студентського самоврядування у 2016 фінансовому році кошти в розмірі 0,5 відсотка власних надходжень, отриманих вищим навчальним закладом від основної діяльності університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]