Дата публікації:
18 лютого 2016
Кількість переглядів:
955
Поділитися:

16 лютого на базі Сумського державного університету відбувся тренінг з надання долікарняної допомоги дітям під час літньо-оздоровчого періоду. Захід було організовано відділом позанавчальної роботи університету для учасників гуртка «Школа вихователів». Студенти-гуртківці проходять спеціальну підготовку і вже цього літа працюватимуть у дитячих оздоровчих центрах.

Учасниками тематичного заняття стали близько сотні студентів, які навчаються за спеціальностями: фізична культура і спорт, фізична реабілітація, а також усі бажаючі.  «Всі ми знаємо, які ризики містить масовий відпочинок в оздоровчих літніх центрах. Тож вміти надавати першу долікарняну допомогу зобов’язаний кожен, хто працює з дітьми», - розповіла керівник гуртка Наталія Супрунова. Вона також висловила сподівання, що після масового заходу, проведення якого вже стало доброю традицією, студенти всіх факультетів вишу виявлять бажання поповнити ряди «Школи».

Тренінг розпочався з теорії: спеціально запрошений «Школою вихователів» фахівець – працівник  управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Андрій Бова розповів масовій аудиторії про основні правила поведінки у надзвичайних ситуаціях. Одним із пунктів, на яких наголосив рятувальник, стали правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів - боєприпасів часів війни. У доповнення студентам продемонстрували відеофільм "Небезпечні знахідки".

Фахівці ознайомили молодь з основними методами надання першої медичної допомоги та проведення реанімаційних заходів постраждалим. Під час майстер-класу Андрій Бова продемонстрував, як правильно потрібно діяти при проведенні непрямого масажу серця та штучного дихання. Отримані під час тренінгу знання всі бажаючі змогли закріпити на практиці за допомогою спеціальних манекенів.

Загалом захід відбувся досить вдало та результативно, і, як свідчать відгуки учасників, кожен бажаючий взяв для себе необхідні знання. Організатори й студенти щиро вдячні за проведення майстер-класу Андрію Бові й «Службі порятунку» м.Суми.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]