Дата публікації:
22 лютого 2016
Кількість переглядів:
1102
Поділитися:

20 лютого Україна відзначила День Героїв Небесної Сотні. Щоб віддати належну шану мужнім учасникам Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави Сумським державним університетом  проведено різні тематичні заходи виховного характеру.

Так, 16 лютого факультетом електроніки та інформаційних технологій було організовано перегляд відеофільмів про Героїв та подвиги Небесної Сотні. Фільми студенти та викладачі переглянули у бібліотеці СумДУ.

Багатим на події став і день 18 лютого. Відділом по роботі зі студентською молоддю у гуртожитках проведено захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. Традиційно на подвір’ї гуртожитків №2 та №3 студенти вшанували пам’ять про загиблих Героїв -  декламували авторські вірші, співали пісні та виконували мелодії на музичних інструментах.

«Зима, що нас змінила» - перегляд цього відеофільму у бібліотеці СумДУ організував відділ позанавчальної роботи. Того ж дня студенти відвідали концерт «Піано-екстреміст», присвячений революції Гідності та проведений на площі Незалежності.

19 лютого профком студентів урочисто поклав квіти до могил загиблих у зоні АТО на Центральному кладовищі .

20 лютого перші лекції у СумДУ було розпочато з урочистого виконання Державного Гімну України та хвилиною мовчання. Студенти й викладачі побували на концерті «Героям – Слава, вписано в серцях!», що відбувся в обласній філармонії.

На базі Медичного інституту СумДУ створено фото-стіну пам’яті Героїв Небесної Сотні. Також сьогодні тут буде проведено масовий захід-реквієм на честь загиблих на Євромайдані, під час якого його учасники у знак скорботи запалять символічні лампадки й викладуть герб України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]