Дата публікації:
01 листопада 2011
Кількість переглядів:
1666
Поділитися:

31 жовтня в Сумському державному університеті пройшла презентація освітньої ініціативи Фонду Віктора Пінчука «Всесвітні студії». Вона спрямована на формування нового покоління українських професіональних еліт. Із цією метою Фонд надає гранти молодим українцям для отримання магістерської освіти в кращих університетах світу з напрямків довкілля та екології, права, державного управління та аграрних наук.

Програму презентувала випускниця СумДУ спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища» Наталія Странадко, яка два тижні тому повернулася із навчання за «Всесвітніми студіями» із Університету Лестера (Англія).За її словами, для отримання гранту потенційні кандидати повинні самостійно підібрати магістерську програму, вступити до закордонного університету та представити членам журі «Всесвітніх студій» своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну. Оцінюють конкурсантів представники найвідоміших компаній України, кадрових агентств, аналітичних центрів, посольств тощо.

Грант отримують переможці відкритого загальнонаціонального конкурсу. Більшість грантів покриває до 60% від необхідної суми, зокрема витрати на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування.

По закінченню навчання отримувачі гранту мають повернутися в Україну та відпрацювати за фахом щонайменше п’ять років. Фонд Віктора Пінчука надає можливість майбутнього працевлаштування для студентів, які повернулися із навчання за кордоном. 

Наталія Странадко  порадила студентам СумДУ не боятися чогось не знати, а боятися того, що ти не навчаєшся.

Використайте свій шанс продовжити навчання за кордоном!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]