Дата публікації:
23 лютого 2016
Кількість переглядів:
1005
Поділитися:

19 лютого у Харкові відбувся семінар, організований народними депутатками міжфракційного об’єднання Верховної Ради України «Рівні можливості» Марією Іоновою, Лілією Гриневич та Іриною Луценко. Захід було присвячено питанням ефективності механізмів забезпечення гендерної рівності в Україні з особливою увагою на місцевому рівні.

Окрім народних депутаток України захід зібрав представників обласних державних адміністрацій, гендерних експертів з країн Балканського півострова та різних регіонів України, в також таких міжнародних організацій як ОБСЄ, Бюро демократичних інститутів і прав людини, Національного Демократичного Інституту.

Центр підтримки сім’ї СумДУ був представлений на семінарі як успішний приклад втілення гендерної політики на місцях. «Цей досвід переконливо доводить, що гендерна рівність може та має починатися саме із сім’ї. Зокрема, системна робота Сумського держуніверситету з підтримки сімей із дітьми, успішне функціонування кімнати для батьків з дітьми є  не лише прикладом соціально-відповідальної та гендерночутливої політики університету, але й підтвердженням можливості успішної реалізації таких підходів на місцях», - зауважила народна депутатка України Ірина Луценко.

СумДУ вже впродовж 8 років займається гендерною проблематикою та відомий своєю фаховою командою експертів з гендерних питань. Реалізація цілої низки гендерно-орієнтованих проектів на сьогодні дозволила СумДУ стати координаційним центром Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти ВНЗ, виступати майданчиком для передачі досвіду зі створення у ВНЗ гендерночутливого середовища, надавати консультації з гендерних питань місцевій владі та всім зацікавленим.

У семінарі взяла участь представниця гендерного центру СумДУ Юлія Савельєва.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]