Дата публікації:
26 лютого 2016
Кількість переглядів:
1239
Поділитися:

25 лютого у Сумському державному університеті відбувся перший волонтерський бал, на якому зібралися близько ста студентів та співробітників  - активістів волонтерського руху СумДУ.

Першим до вітального слова запросили ректора СумДУ Анатолія Васильєва. «Серед  основних рис соціального обличчя нашого університету – постійна робота над поліпшенням умов проживання студентів, їх харчування, спортивно-оздоровча діяльність, запровадження мотиваційних заходів, - зазначив керівник вишу. – В цьому спектрі: волонтерський загін – це особлива місія, яку самовіддано виконують наші студенти». Ректор висловив щиру вдячність студентам-волонтерам за активну життєву позицію і нагадав: «Все, що йде від серця - повертається сторицею».  Грамотою Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Анатолій Васильєв нагородив волонтерський загін СумДУ, а Подякою ректора – начальника відділу соціальної роботи Ольгу Тисячник.

Ще наприкінці минулого року волонтерський загін СумДУ взяв участь у міському конкурсі волонтерських організацій ВНЗ. Після вітального слова головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Сумської міської ради Софія Дрозд нагородила грамотою міського голови волонтерський загін СумДУ за зайняте в конкурсі перше місце.

Нагородили й найактивніших волонтерів Сумського державного університету. Так, переможцем у номінації «Кращий студент-волонтер» стала студентка 5 курсу факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Анна Микитенко. Дівчина зараз знаходиться у Німеччині, де працює за програмою Волонтерської організації. Тож до всіх присутніх на урочистому заході Анна звернулася за допомогою відеотрансляції, а нагороду з рук проректора з науково-педагогічної роботи та організації позанавчальної діяльності Олени Король отримала за неї активістка волонтерського загону Дар’я Літвінова.

Переможця у номінації «Кращий волонтер серед студентів-іноземців» - студента з Узбекистану Елдорбека Хамітова (факультет іноземної філології та соціальних комунікацій, спеціальність «Переклад») нагородив грамотою директор департаменту міжнародної освіти СумДУ Микола Божко.

У листопаді 2014 року на базі СумДУ було створено волонтерську групу «Небайдужі серця», мета якої – допомога захисникам України.  Найактивнішу участь у роботі групи беруть понад 20 співробітників університету, яких вітали на заході. Голова профспілкової організації СумДУ Валентина Боровик вручила грамоту за перемогу в номінації «Кращий волонтер співробітник» активістці групи, молодшому науковому співробітнику науково-дослідної частини Ларисі Степко. Також була відзначена за активну діяльність у волонтерській групі й викладач Олена Базель.

Студенти, викладачі та співробітники університету, які займаються волонтерською діяльністю, активно співпрацюють з громадськими організаціями міста. Серед таких активістів визначили наступного переможця у номінації «Кращий волонтер співробітник, який працює в громадській організації». Ним стала фахівець відділу по роботі зі студентською молоддю  в гуртожитках, випускниця університету Євгенія Кривошеєнко. Вона є волонтером Сумської кулінарної сотні. Переможницю нагородила начальник відділу соціальної роботи Ольга Тисячник. Також вона вручила грамоту й переможниці в номінації «Кращий студент-волонтер Студентської соціальної служби СумДУ» - студентці  Медичного інституту СумДУ Анні Масленко.

Гучними аплодисментами вітали й переможця у номінації «Кращий волонтер-початківець» - студента факультету технічних систем та енергоефективних технологій Олександра  Тесленка. Грамоту першокурснику вручив заступник декана з виховної роботи факультету технічних систем та енергоефективних технологій Віталій Панченко.  Начальник відділу по роботі зі студентською молоддю у гуртожитках Оксана Вернидуб вручила грамоту «Кращій волонтерській групі в гуртожитках», а саме – лідеру групи, проректору по роботі з іноземними студентами Бобуржону Курбонову.

У жовтні 2015 року на базі Медичного інституту СумДУ було створено волонтерський клуб «Віра», який зі старту розпочав активну благодійну діяльність. Клуб налічує 34 студента 1-2 курсів, і за п’ять місяців вони встигли зробити дуже багато добрих справ. Волонтерський клуб «Віра» було нагороджено за перемогу у номінації «Кращий старт волонтерської діяльності». Грамоту вручив студентський ректор СумДУ Олександр Товкус.

Святкового настрою під час заходу його учасникам додавали  вокалісти Яна Леонтенко, Ірина Скляр, Ольга Оприско, Ярослав Щепотін, вокальний ансамбль «Імпровіз», ансамбль бального танцю «Силует», театр танцю «Феєрія».

Після завершення офіційної частини учасники волонтерського балу мали можливість відпочити та приємно поспілкуватися за святково накритими столами.

Волонтерський загін СумДУ має тривалу історію. За останні роки він ставав неодноразовим переможцем міських конкурсів, фестивалів та акцій, має численні подяки та грамоти. Активісти загону були удостоєні звання «Юний посол миру» та інших відзнак і нагород.  До волонтерського руху в СумДУ нині залучено більше 90 студентів. Він постійно розвивається, кожного року запроваджуючи нові види діяльності. Серед тих, кому допомагають волонтери вишу – діти-інваліди, сироти, важкохворі діти, пристарілі люди; ветерани війни та воїни АТО, поранені бійці та сім’ї загиблих. Їх внесок у реалізацію ідей благодійності неоціненний. Своїм прикладом волонтери СумДУ неодноразово доводили: спільними добрими справами люди здатні змінити світ навколо себе.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]