Дата публікації:
02 листопада 2011
Кількість переглядів:
1657
Поділитися:

31 жовтня у літературній вітальні бібліотеки СумДУ пройшов тематичний вечір напередодні Дня всіх святих – Хеллоуін – із циклу «Свята й традиції країн світу».

За традицією ведучі зустрічі зробили короткий екскурс в історію свята, після чого провели конкурс – своєрідний показ хеллоуінських костюмів. Поряд з образами відьом, чортенят, вампірів, магів та колдунів у залі виявилися і досить незвичні герої: Білка та Стрілка, скелет голодного студента, кіт Бегемот та інші. На вечір завітав і «живий» символ свята – коваль Джек, з ім’ям якого пов’язана поява світильників «гарбузові голови».

Вечір напередодні Дня всіх святих продовжила вікторина, яка виявила кращих знавців нечисті. Переможці отримали специфічні, проте звичні для Хеллоуіна призи: жаб та черв’яків, виготовлених із мармеладу. Загадкову атмосферу свята підсилила таємнича напівтемрява, свічки на воді, гарбузи з химерними «обличчями», чудернацькі павуки, які сповзали зі стін.

«На подібному заході я вперше, – говорить студентка-перекладач Ірина Рогоза. – Мені сподобався настрій свята. До того ж усі атрибути в приміщенні лише підсилювали специфічність цього дійства. Така подія дійсно варта уваги».

За словами організаторів заходу, керівника гуртка «Краяни» Нелі Лінькової та бібліотекаря  Алли Крекшиної, Хеллоуін у СумДУ святкують уже кілька років поспіль. За цей час він став однією з найулюбленіших подій у житті студентства, яка збирає навколо себе чимало веселої та креативної молоді.

Алла Треус,
 гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]