Дата публікації:
22 березня 2016
Кількість переглядів:
1371
Поділитися:

Наукове товариство студентів (слухачів), аспірантів, докторантів та молодих вчених (НТСА) університету долучилося до втілення ініціативи сумської ІТ-компанії CustomPCSoftware (CPCS). 19 березня завдяки спільним зусиллям організатори в стінах СумДУ змогли зібрати активних «айтішників» міста для обміну ідеями, професійного розвитку й неформального обговорення основних трендів галузі.

Формат User Group – абсолютно нова для нашого міста ідея. Але подібні заходи давно стали популярними по всьому світу серед програмістської спільноти. За своєю суттю це – «клуб за інтересами», неформальні зустрічі спеціалістів для обговорення актуальних професійних тем.

На зустрічі в СумДУ зібралося понад 70 учасників. Вони мали змогу послухати й обговорити за кавою три доповіді про те, як можна розробляти веб-додатки швидше і якісніше. Серед спікерів – не тільки провідні сумські розробники, але й гості із Харкова, представники відомої ІТ-компанії ORO Inc.

Менеджер із персоналу компанії CPCS Євген Дмитрієв на зустрічі наголосив: «Наша фірма є однією з найбільших у місті. Ми досягли того рівня розвитку, коли хочемо не лише вдосконалювати внутрішні процеси, але й приносити користь для ІТ-спільноти Сум. Переконані, що Sumy PHP User Group стане саме таким проектом».

У майбутньому CPCS планує зробити подібні зустрічі регулярними. Це дозволить створити перший у місті активно функціонуючий майданчик для професійного розвитку програмістів-практиків. Також доповіді User Group зможуть слугувати своєрідними майстер-класами для студентів-програмістів СумДУ.

«НТСА університету охоче підтримало ініціативу. Упевнений, що співпраця стане взаємовигідною. Можу запевнити, що ми й надалі будемо долучатися до подібних практично орієнтованих, важливих, нових для міста проектів», – зазначив голова НТСА Михайло Оприско.

За підсумками заходу можна стверджувати, що Sumy PHP User Group – насправді потрібний для професійної спільноти міста проект. «Ми навіть не сподівалися на таку активність учасників (досвідчені розробники в якості спікерів, гості з Харкова, понад 70 слухачів), – розповідає ініціатор проекту, провідний розробник компанії CPCS Олександр Савченко. – Особливо тішить, що понад 94 % тих, хто заповнив анкети після зустрічі, вважають її успішною. Це найкраща оцінка нашої роботи. Намагатимемося продовжувати в тому ж дусі».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]