Дата публікації:
23 березня 2016
Кількість переглядів:
829
Поділитися:

У березні в Сумах відбулася низка тренінгів, присвячених реформі децентралізації в Україні. Сумський державний університет активно долучився до заходів, у ході яких  були опрацьовані питання формування стратегії розвитку громад, аналізу місцевої політики, бюджетування в умовах територіальних об’єднаних громад.

Співорганізаторами тренінгів стали кафедра філософії, політології та інноваційних соціальних технологій, кафедра управління та Гендерний центр Сумського державного університету. Учасники тренінгів, а це -державні службовці, сільські голови, громадські активісти, науковці Сумського державного університету, продемонстрували потребу та бажання включатись у процеси розбудови місцевої громади. Тренери - представники успішного у питаннях децентралізації Полтавського регіону, впродовж заходу ознайомили учасників з комплексним підходом до реалізації реформи децентралізації в Україні, зі стратегією розвитку громад, з оцінкою їх спроможності.

В ході обговорення перспектив децентралізації в умовах Сумської області було зроблено висновок про потребу у подальшій підготовці місцевої влади нашого регіону до створення об’єднаних територіальних громад. Однією з причин поки що єдиної територіальної об’єднаної громади у Сумській області виступає, скоріше за все, нестача необхідної інформаційної роботи як з керівництвом громад, так і з місцевим населенням.

Дані тренінгові ініціативи демонструють також необхідність якомога більш широкого використання у цій роботі жіночого потенціалу: включення жінок-лідерок у процеси формування стратегій, аналізу можливостей громади, обрання пріоритетів, складання планів дій тощо. Тому до вирішення цієї ситуації активно долучився Гендерний центр Сумського державного університету, який у межах консорціуму з Варшавським університетом реалізує діяльність за напрямком «Політична участь жінок».

Проведення тренінгів стала можливою завдяки підтримці Представництва фонду ім. Ф. Еберта в Україні та Українського жіночого фонду.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]