Дата публікації:
03 листопада 2011
Кількість переглядів:
1846
Поділитися:

2 листопада студенти спеціальності "Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів" факультету ТеСЕТ Сумського державного університету відвідали один із найпотужніших підприємств України - Гнідинцівський газопереробний завод (Чернігівська обл.). Він належить ПАТ "Укрнафта" Національної акціонерної компанії „Нафтогаз України”.

Під час екскурсії й одночасно проведення занять на промисловому об’єкті студенти детально ознайомилися з технологічними процесами підготовки та переробки нафти і газу, сучасними системами автоматизованого керування та програмним забезпеченням. Крім того, співробітники заводу відкрили завісу процесів роботи апаратурного обладнання установок зневоднювання, знесолювання та стабілізації нафти, низькотемпературної сепарації, абсорбційно-газофракціонуючої установки.

Поїздку до Чернігівської області організувала кафедра процеси та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв СумДУ. За словами доцента кафедри Олександра Ляпощенко, отримані знання будуть вкрай корисними у подальшому навчанні, курсовому та дипломному проектуванні, виконанні науково-дослідницьких та магістерських робіт.

Нагадаємо, у СумДУ екскурсії на промислові об’єкти стали вже традиційними і є гарантією якісної підготовки фахівців у відповідності до потреб галузі. Студенти вишу вже побували на Угроїдськoму цукровому заводі, Стецьківському та Науменсьому спиртзаводах, ПАТ „Сумихімпром”, Прилуцькому управлінні бурових робіт (УБР).

Гнідинцівський газопереробний завод є найпотужнішим серед заводів ПАТ "Укрнафта". Він забезпечує первинну переробку сировини, яка надходить від Прилуцького та Охтирського нафтогазовидобувних підприємств, та  в рік переробляє в межах 1 млн. тонн сирої нафти і 220 куб. м. газу. Крім товарної нафти та зрідженого газу, завод виробляє стабільний бензин та відбензинений газ.

Факультет ТеСЕТ,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]