Дата публікації:
04 квітня 2016
Кількість переглядів:
1038
Поділитися:

30 березня іноземні студенти Сумського державного університету взяли участь у VІІ міжнародній науково-практичній конференції студентів, аспірантів та фахівців у галузі психології «Етнічна самосвідомість та міжетнічна взаємодія у сучасному світі».

Іноземні студенти СумДУ виступили з доповідями про цінності молодіжної культури Туркменістану, Іраку, Нігерії, Індії, Бразилії, Палестини, Узбекистану, Йорданії, тощо.

За “круглим столом” обговорили виступи учасників семінару за напрямами: освіта в системі крос-культурних цінностей молоді; моральні цінності дружби, кохання, сім’ї, молоді різних країн; образ чоловіка та жінки в різних культурах.

На конференції виступила викладач китайської мови класу Конфуція при Інституті Конфуція Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Лі Лі з доповіддю «Етикет вибору та вручення подарунків в Китаї». Особливим подарунком став її майстер-клас з китайської мови. Учасники конференції отримали знання мовленнєвих формул привітання, прощання тощо.

Як зазначила співголова VIІ Міжнародної науково-практичної конференції Юлія Кац: «Питання розвитку діалогу культур, розширення міжкультурних зв'язків та обміну культурним досвідом дуже актуальні в сучасному мультикультурному суспільстві взагалі і в наших університетах зокрема. У СумДУ навчається більше 1000 іноземних студентів з 46 країн світу. Присутність в університеті великої кількості іноземних студентів, що належать до різних етнічних і релігійних груп, вимагає посиленої уваги до питань виховання молоді в дусі миру, толерантності, розуміння і прийняття культур різних національностей. Цьому якраз і сприяє проведення конференції».

В ході міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Етнічна самосвідомість та крос-культурна взаємодія сучасної молоді» було також проведено майстер-класи «Лялька-травниця»; «Американський тренінг роботи із сім’єю та підлітками вукраїнських реаліях (за матеріалами «PeopleReachingOut»)»; «Глинотерапія – подорож до центру своєї душі»; «Якщо хочеш мати те, чого не було раніше, – роби …»; «Стереотипи як перепона у крос-культурному спілкуванні»; «Коучінг у різних соціокультурних умовах»; «Використання технік арт-терапії в роботі з піском» та ряд інших.

Після конференції, яка пройшла в інституті педагогіки і психології Сумського педагогічного університету імені А.С. Макаренка кожен її учасник отримав сертифікат.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]