Дата публікації:
06 квітня 2016
Кількість переглядів:
959
Поділитися:

В рамках програми ЄС Еразмус+ (КА1 – навчальна кредитна мобільність) студенти Сумського державного університету розпочали навчання в Університеті м. Фоджа (Італія). Студентки навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту ім. О. Балацького: Єлизавета Чудеса, Тетяна Якушко, Ольга Самофалова й Анастасія Нєшева та навчально-наукового інституту права: Валерія Дубова і Юлія Рагуліна протягом весняного семестру вивчатимуть профільні дисципліни у галузях економіки та правознавства, а також відвідуватимуть курси італійської мови з метою кращої адаптації, ознайомлення з культурою та життям Італії.

СумДУ є активним учасником грантової програми ЄС Еразмус+, зокрема проектів, які підтримують розвиток навчальної мобільності, інновацій та обмін кращими практиками у галузі вищої освіти, активізацію євроінтеграційного дискурсу, залучення вищих навчальних закладів до дослідження євроінтеграційних процесів та поширення ідей Об'єднаної Європи. Тільки в межах проектів з кредитної мобільності, до яких СумДУ долучився минулого року, передбачена мобільність близько 40 представників університету до вищих навчальних закладів Польщі, Італії, Франції, Румунії, Великобританії і Греції.

Учасниця програми Еразмус+ Юлія Рагуліна говорить: «Я вдячна СумДУ за можливість навчання в університеті Фоджа. Це чудова можливість покращити рівень володіння англійською мовою та порівняти український навчальний процес з європейським. Крім того, це змога познайомитися зі студентами інших країн та побачити надзвичайно красиві місця».

Студентки також відмічають, що навчання в Університеті м. Фоджа цікаве та захоплююче, а спосіб викладання суттєво відрізняється від вітчизняного. Окрім навчання в університеті відбуваються різноманітні культурно-масові заходи, які сприяють адаптації іноземних студентів, зокрема, зустрічі з місцевою молоддю та залучення до благодійних проектів.

Мобільність в рамках грантового проекту СумДУ і Університету м. Фоджа продовжується. І вже цього семестру аспірант кафедри МУІД протягом двох місяців буде працювати над своєю дисертацією в італійському вищому навчальному закладі. А наприкінці квітня викладач медичного інституту СумДУ прочитає лекції для студентів-медиків Університету м. Фоджа.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]