Дата публікації:
08 квітня 2016
Кількість переглядів:
1343
Поділитися:

7 квітня Сумський державний університет відвідали колеги з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – ректор Степан Мельничук, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Петро Фочук і помічник ректора з фінансово-юридичних питань Сергій Нежурбіда. Мета їх візиту – ознайомлення з досвідом Сумського державного університету щодо розвитку наукових досліджень, зокрема які фінансуються зовнішніми замовниками, вивчення системи та видів надання інших платних послуг, а також системи мотивації співробітників та структурних підрозділів університету.

Сумський державний університет давно тісно співпрацює з Чернівецьким національним університетом у науково-технічному напрямі, зокрема – група під керівництвом професора Анатолія Опанасюка займається спільними дослідженнями з чернівецькими колегами у напрямі матеріалознавства для геліоенергетики у рамках виконання відповідної комплексної НДР на замовлення МОН України. Тож було обговорено подальші спільні шляхи роботи щодо її реалізації. Крім того, досягнено домовленості між сумським та чернівецьким вишами про співпрацю з одним з японських університетів.

Для колег з Чернівецького університету було проведено екскурсію по кампусу СумДУ. А саме – гості ознайомилися з науковими лабораторіями, онлайн-студією, відвідали бібліотеку, дитячу кімнату «Студентський лелека». Вони були задоволені результатами візиту, оскільки багато цінного досвіду отримали від тих проектів, які успішно впроваджуються і діють у Сумському державному університеті.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]