Дата публікації:
11 квітня 2016
Кількість переглядів:
975
Поділитися:

4-6 квітня потенціал СумДУ було представлено на стартовій зустрічі партнерів-учасників QUAERE «Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій (QUAERE)», яка проходила у Львові. Начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко представив Сумський державний університет, надав інформацію щодо напрямків діяльності університету і основні здобутки на шляху розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти СумДУ.

У стартовій зустрічі взяли участь та поділилися своїм досвідом впровадження проекту представники консорціуму, до якого входять провідні університети України, Польщі, Німеччини, Литви, Греції, Нідерландів, а також Німецьке незалежне агентство зовнішньої оцінки та акредитації (ASIIN), Центрально-європейська мережа агентств із забезпечення якості (CEENQA), Державна освітня установа «Навчально-методичний центр з питань якості освіти», Українська асоціація студентського самоврядування та Міністерство освіти і науки України.

Як зазначив проректор СумДУ з науково-педагогiчної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак, цей потужний проект надає унікальну можливість вивчення досвіду розбудови системи забезпечення якості освіти в країнах ЄС, впровадження відповідних сучасних процедур та інструментарію вивчення кращих практик європейських університетів.

«Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій (QUAERE)» є одним із десяти проектів, підтриманих Європейською Комісією в Україні та єдиним грантовим проектом з національним рівнем впровадження результатів. Проект відноситься до інструменту «Співпраця задля інновацій та обміну кращими практиками» програми ЕРАЗМУС+ і належить до пріоритетного напрямку «Розвиток потенціалу вищої освіти».

Проектна заявка була підготовлена під егідою Сумського державного університету у тісній співпраці з польськими та німецьким фахівцями. Координатором проекту QUAERE виступає Технологічний Університет м. Вроцлав, а його бюджет складає 717 000 євро. Проект спрямований на розробку інструментів для сталого функціонування систем внутрішнього та зовнішнього забезпечення якості, розвиток потенціалу ВНЗ та установ національного рівня через підвищення кваліфікації співробітників щодо впровадження інструментів забезпечення якості, впровадження механізму самоаналізу як невід’ємного компоненту функціонування університетів тощо. Реалізація проекту QUAERE триватиме два роки.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]