Дата публікації:
12 квітня 2016
Кількість переглядів:
1291
Поділитися:

11 квітня у Сумському державному університеті відбулася зустріч керівництва вищого навчального закладу з делегацією Міністерства молоді та спорту України, очолив яку перший заступник Міністра молоді та спорту України, Президент Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігор Гоцул. У робочій зустрічі взяли участь начальник відділу молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Лантушенко, Президент федерації легкої атлетики Сумської області Володимир Підлісний, державний тренер збірної команди України з легкої атлетики Вячеслав Тиртишник та інші посадові особи Міністерства і ФЛАУ.

Зустріч Ігор Гоцул розпочав з наголосу на тому, що Міністерство молоді та спорту надзвичайно зацікавлене  у співпраці з Сумським державним університетом.

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв, говорячи про концептуальне бажання до співпраці з Міністерством, зазначив, що воно «базується на трьох китах»: «Перше – це те, що спорт для університету – один із пріоритетів його діяльності; друге – це наявність легкоатлетичного манежу, який у найближчий час стане структурним підрозділом університету; третє – це започаткування на базі нашого закладу нової спеціальності «Спорт» та Центру спортивної медицини. Ми тільки-но на початку цього шляху. І сьогодні хочемо презентувати вам свої можливості».

З презентаціями щодо забезпечення тренувальної діяльності Центру олімпійської підготовки, переліку робіт по відновленню легкоатлетичного манежу, проекту медико-біологічного супроводу висококваліфікованих спортсменів виступили проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Бріжатий та доктор медичних наук, викладач Медичного інституту Сумського державного університету Юрій Атаман.

В ході подальшого обговорення шляхів співпраці та фінансування проектів Ігор Гоцул зазначив: «Гроші «йдуть» туди, де є ідея, і, головне, є система. У вас наявні всі чинники і ми будемо далі вести мову про впровадження задуманого у реальність. У Сумського державного університету є всі можливості поєднати багато галузей – ІТ-технології, інженерію, медицину, механіку та інші – для досягнення поставлених цілей».

Ректор озвучив свої стратегічні міркування: «Ми повинні залучитися підтримкою Міністерства молоді та спорту для подальших кроків. План дій є, і ми будемо поетапно його реалізовувати».

Під час засідання було проведено експертну оцінку робіт, необхідних для підготовки легкоатлетичного манежу до сертифікації згідно з міжнародними стандартами. Обговорено й ряд інших важливих питань, зокрема, розглянуто замовлення на розробку програмного забезпечення Федерації легкої атлетики України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]