Дата публікації:
20 квітня 2016
Кількість переглядів:
1204
Поділитися:

Впродовж весняних місяців у Сумському державному університеті щотижня проводяться відкриті заняття з астрономії. Теоретичні і практичні заняття ведуть учасники колективу аматорів астрономії “АстроСуми”: Володимир Сулим, Дмитро Сенченко, Олександр Мельник і Андрій Катькалов.

Метою занять у першу чергу є залучення учнів, студентів і широкої громадськості до астрономії, взаємодія аматорів астрономії з навчальними закладами, розвиток нових напрямків діяльності в університеті і місті в цілому.

Теоретичні заняття проводяться на базі бібліотеки СумДУ, яка обладнана всіма необхідними технічними засобами. Лекції охоплюють різні розділи науки: розвиток астрономії в місті Суми, історія астрономії, аматорські досягнення в Україні і в світі, астрономічні явища і об’єкти, рух небесних тіл, сузір’я, математичні і фізичні основи науки та інше. Теоретичні заняття записуються на відео і згодом будуть розміщені на сайті колективу “АстроСуми”.

Практичні заняття проводять за наявності сприятливих погодних умов і охоплюють вивчення сузір’їв, телескопічні спостереження Місяця, планет і об’єктів глибокого космосу, а також принципи роботи з астрономічними інструментами.

Колектив аматорів астрономії “АстроСуми” сформувався і почав активну діяльність у 2012 році. Серед учасників є випускники Сумського державного університету і представники різних професій. Основні напрямки діяльності колективу: візуальні і фотографічні спостереження, переважно за містом. Улітку 2015 року колектив тричі організовував безкоштовні спостереження Місяця і планет на території ТРЦ “Мануфактура”.

Більше інформації про Сумський колектив астрономії можна знайти на сайті http://astro.sumy.ua.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]