Дата публікації:
05 травня 2016
Кількість переглядів:
1353
Поділитися:

Нещодавно в Києві пройшов iForum – найбільша ІТ-конференція Східної Європи, яка цього року зібрала 7100 спікерів і відвідувачів. Участь у заході взяли й члени наукового товариства студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених (НТСА) Сумського державного університету.

Конференція проходила за п'ятьма паралельними напрямами: «Інтернет-бізнес/Cтартап», «Інтернет-реклама і просування», «Інтернет-технології», «Освіта в інформаційну епоху», «SVOD Europe Conference/Smart Cities Forum». Крім того на iForum-2016 був представлений прототип «розумного міста»: на 600 квадратних метрах розміщувалася експозиція продуктів у сфері робототехніки, доповненої й віртуальної реальності, розумних будинків та Інтернет-речей, цифрового виробництва, поновлюваних джерел енергії, телекомунікацій, а також збору й обробки даних. Можна було доторкнутися до майбутнього руками – у прямому сенсі цих слів. У цьому ж секторі були представлені напрацювання групи 3D-інновацій СумДУ – єдиного вишу України, який взяв участь у роботі конференції ІТ-інновацій. Студенти представили 3D-принтер, 3D-сканер, надруковану гарнітуру для віртуальної реальності та пропонували свої послуги з тривимірного проектування, 3D-сканування, 3D-друку, розробки віртуальної реальності (тренажерів-симуляторів).

«Наш університет позиціонує себе як сучасний, інноваційний і постійно доводить, що насправді таким є. Участь нашої команди в iForum – чергове цьому підтвердження. До розробок групи 3D-інновацій на конференції був неабиякий інтерес. СумДУ справді мав чим здивувати ІТ-експертів і гостей», – ділиться враженнями голова НТСА Михайло Оприско.

Уперше на iForum було представлено напрям «Освіта в інформаційну епоху». В його рамках говорили про креативну освіту дітей і дорослих, досвід урбаністичного перетворення в українських містах, взаємодію між університетами та бізнес-корпораціями, технологічну різноманітність онлайн-освіти та багато іншого. У рамках напряму пройшли дискусії «Як повернути довіру до технічної освіти в Україні, «Освіта для міст», а також «Ефективна ІТ-освіта: масове або елітарне», де обговорення вели представники найбільш успішних компаній, які займаються ІТ-освітою.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]