Дата публікації:
17 травня 2016
Кількість переглядів:
1228
Поділитися:

17 травня в Сумському державному університеті відбувся Фестиваль науки, освіти і культури «СумДУ – сумчанам!». Більше 1200 гостей свята з усіх регіонів Сумщини відвідали захід, аби надихнутись здобутками науковців СумДУ.

Вітаючи учасників і гостей фестивалю, начальник обласного департаменту освіти і науки Олена Попова відзначила: «Не випадково це свято проходить саме в Сумському державному університеті, адже цей ВНЗ є лідером освіти і науки не лише на обласному, а й на всеукраїнському та світовому рівнях. Це університет, до якого прислухаються, досвід якого активно запозичують».

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв наголосив: «Фестиваль «СумДУ – сумчанам!» – традиція, яка склалась в університеті. Його назва відповідає багатогранній діяльності вишу: це і якісна підготовка фахівців, потужна наукова діяльність, міжнародна співпраця, інноваційні ІТ-технології, 36 видів спорту, культурно-мистецький центр та багато іншого. Університет слугує громаді, і цей захід сьогодні  - ще одне підтвердження соціальної відповідальності».

У день фестивалю площа перед університетом замайоріла прапорами та наметами, де кожен інститут і факультет представляв цікаву, в першу чергу для шкільної та студентської молоді, науку: демонстрація роботів, друк на 3D-принтері, хімічні досліди з рідким азотом, сухою водою та гелієм, перегони моделей човнів, авіамодельне шоу та робота квадрокоптерів, тест-драйв автомобіля, майстер-класи з малювання ієрогліфів та багато іншого побачили сумчани. Також вони активно брали участь у різноманітних іграх та конкурсах, виконували завдання – долучалися до детективної гри, творчих завдань з перекладу та журналістики, психологічних тестувань, розгадували економічні загадки, вправлялися, як надавати першу медичну допомогу та проходили майстер-класи зі стрільби з луку та бойових мистецтв.

Велике зацікавлення викликав намет кафедри військової підготовки, де всі охочі могли повправлятися зі збірки-розбірки зброї. А комплекс громадського харчування організував «польову кухню» з частуванням кашею та чаєм.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]