Дата публікації:
23 травня 2016
Кількість переглядів:
1136
Поділитися:

Завершилися курси кодування в Scratch для школярів, які проходили на базі факультету електроніки та інформаційних технологій за підтримки Національної волонтерської мережі клубів кодування Code Club. У проекті школи Сумського державного університету «IT4Teens» взяли участь 75 учнів 6-7 класів зі шкіл міста Суми.

Проект направлений на те, щоб навчити кожну дитину в Україні кодувати та створювати комп’ютерні програми. Навчанням дітей займалися «волонтери-викладачі». В їх ролі виступили студенти 3–5 курсів спеціальності «Інформаційні технологій проектування». Безкоштовні курси стартували на початку лютого та проводилися після уроків або у вихідні. Кожне заняття було розраховане на реалізацію одного проекту. Користуючись розробленими програмами Code Club, діти швидко створювали комп’ютерні ігри, мультфільми та веб-сайти.

Програма Code Club має 4 рівні, кожен з яких є складнішим за попередній і містить в собі набір проектів та завдань. Виконання цих завдань не лише передбачає набуття знань та практичних вмінь, але й стимулює дітей до використання власної уяви в процесі створення креативних проектів.

Code Club було створено у Великій Британії веб-дизайнером Клер Саткліф і програмістом Ліндою Сандійк у квітні 2012 року. Тепер Code Club існує вже у 32 країнах світу, від США і Бразилії до Австралії і Нової Зеландії.

Після закінчення перших двох рівнів занять кодування в Scratch школярам були видані сертифікати як школи Сумського державного університету «IT4Teens», так і волонтерської організації кодування «Code Club».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]