Дата публікації:
27 травня 2016
Кількість переглядів:
986
Поділитися:

Аспірант кафедри наноелектроніки, факультет електроніки та інформаційних технологій, Богдан Постольний, представив на конференції “2016 E-MRS Spring Meeting” результати наукової роботи та отримав нагороду за найкращу стендову доповідь.

Богдан презентував науковому товариству етапи дослідження трьох серій багатошарових та одношарових покриттів на основі нітридів перехідних металів, що можуть слугувати надтвердими захисними матеріалами. Дослідження виконувалися під керівництвом завідуючого кафедри наноелектроніки СумДУ проф. Олександра Погребняка та науковців з Португалії – з Університету Порту та Університету Мінью.

Інший аспірант кафедри Андрій Возний (науковий керівник – кандидат фізико-математичний наук В.Косяк) отримав на конференції нагороду за кращий постер та став переможцем у секції V «Thin film chalcogenide photovoltaic materials». Андрій представив доповіді на тему: “Post-growth treatment of SnxSy thin films” та “Thermally induced phase transition in SnxSy thin films ”.

Конференція “E-MRS 2016 Spring Meeting. SymposiumEE: Carbon-, ornitrogen-containing nanostructured thinfilms” є однією з найбільших у Європі і проходила у м. Ліль (Lille), Франція. Щорічно весняний захід, що організовує Європейське матеріалознавче товариство, збирає більше трьох тисяч науковців, що беруть участь у роботі близько тридцяти секції, воркшопів, майстер-класів та виставок.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]