Дата публікації:
10 листопада 2011
Кількість переглядів:
1581
Поділитися:

Щороку 9 листопада вся Україна відзначає день української писемності та мови. Із нагоди свята студенти-журналісти  Сумського державного університету відвідали обласну універсальну бібліотеку імені Н.К. Крупської, де відбулася прем’єра книги українського письменника-прозаїка Івана Головченка «Фатальний виток».

Іван Петрович – уродженець Сумщини, засновник районних газет «Пошук» і «Наша демократична Сумщина», заслужений романіст України, керівник народного хору. Цього року письменник відсвяткував своє 70-річчя і, дивлячись з висоти прожитих літ, стверджує: найголовніше у цьому житті – щастя рідної землі. Оспівуючи проникливо і щиро красу природи, літератор зміг занурити слухачів в атмосферу добра й любові, пробудити в уяві образи прекрасних пейзажів, підштовхнути до роздумів про минуле і майбутнє Батьківщини. Свої захопливі монологи автор супроводжував уривками пісень про батьківський поріг, рідні стежки й красу українського краю.

Як зауважив сам Іван Головченко, науково-фантастичний роман «Фатальний виток» – це, напевне, завершальна стадія боротьби у письменстві за любов до рідної землі. У книзі висвітлено  риси двох паралельних суспільств: одне з них несе своїми діями загрозу існування планети, а інше – веде непримиренну боротьбу в ім’я процвітання землі.

Наприкінці зустрічі, письменник звернувся до молодого покоління і закликав побільше читати, адже в книзі живе дух автора. Літератор зауважив, що ніякі комп’ютери не замінять живого слова, закодованого на сторінках: «Повірте, життєвий досвід і розуміння життєвих позицій просто так не даються. Потрібно дорогою життя дбайливо збирати мудрість, як квітки у букет».

Анна Афанасова,
гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]