Дата публікації:
03 червня 2016
Кількість переглядів:
1186
Поділитися:

Телевізійний фільм «Олімпійська хода Голубничого», відзнятий кафедрою журналістики та філології Сумського державного університету і ТОВ «Телекомпанія СТС», був відзначений як найкращий на  ХІІ Всеукраїнському конкурсі телевізійних програм «Світ спорту». Конкурс проводить Національний олімпійський комітет України за ініціативи Луганського обласного відділення НОК та його голови Миколи Кравченка.

ХІІ Всеукраїнський конкурс телевізійних програм «Світ спорту» у цьому році був приурочений 25-й річниці Олімпійського комітету України.

Оцінювало роботи поважне журі, серед членів якого - відомі українські спортсмени: Олена Говорова, Ірина Мерлені, Олександр Крикун, Вікторія Терещук, Валерій Андрійцев.

Загалом на конкурс надійшло 57 телефільмів від 35 організацій з 21 регіону України.

Програми розглядались у номінаціях:«За краще розкриття ідей олімпізму»; «За краще розкриття теми «Особистість у спорті»; «За краще розкриття проблем у сфері фізичної культури і спорту».

Також журі відзначило найкращі роботи за такими спеціальними номінаціями: «Краща авторська робота», «Краща режисерська робота», «Краща операторська робота», «За кращий ігровий фільм», «За творчий пошук», «За краще висвітлення спортивного життя регіону», «Приз глядацьких симпатій».

Фільм «Олімпійська хода Голубничого» став найкращим у номінації  «Особистість у спорті» та здобув першу премію у своїй  категорії. Окрім того, автора передачі, студента спеціальності «Медіакомунікації» Дмитра Шпірка журі конкурсу відзначило номінацією «Краща авторська робота».

Телепередача «Олімпійська хода Голубничого» – це екскурс в історію перемог легендарної особистості, історія успіху сумчанина, який своїми досягненнями став одним із найвеличніших спортсменів в історії Світу, – Володимира Степановича Голубничого, якому 2 червня виповнилося 80 років. Він народився у провінційних Сумах, але перемагав на всіх континентах. Безліч разів встановлював світові рекорди у спортивній ходьбі. Водночас він був і до сьогодні залишається дуже відкритою, простою і відвертою людиною. Цей фільм дає можливість глядачеві поринути в атмосферу затятого суперництва скороходів у 60-х і 70-х роках ХХ століття і ближче знайомить із легендою спортивної ходьби – Володимиром Голубничим.

У 2013 році студенти СумДУ вже брали участь у конкурсі (тоді це був Х Всеукраїнський конкурс телевізійних програм «Світ спорту») і посіли призові місця із програмою "Проти течії".

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]