Дата публікації:
10 листопада 2011
Кількість переглядів:
1552
Поділитися:

10 листопада в Сумському державному університеті відбулося засідання "круглого столу" за темою: "Впровадження ініціативи "Університет дружній до сім’ї". Учасникам представили підсумки проекту "Студентська лелека", який діяв у СумДУ протягом останнього півроку.

За словами керівника проекту, проректора з науково-педагогічної роботи та гуманітарних питань Ніни Світайло, подібна ініціатива в університетському середовищі реалізовувалась в Україні вперше: «Сумський державний університет обрав вектором розвитку той напрям, який уже поширений в Європі та США, а отже – відповідає вимогам сучасності». Унікальність цього проекту полягає ще й в тому, що він був ініційований самими студентами.

Учасники "круглого столу" ознайомились із проведеними заходами проекту, друкованим виданням "Назустріч сім’ї (Збірник кращих практик, дружніх до сім’ї ініціатив)" та результатами дослідження соціального портрету студентської сім’ї. Особлива увага приділялась перспективі об’єднання зусиль державних служб, академічної громадськості, недержавних організацій для подальшого поширення практики доброзичливих до сім’ї умов.

За словами організаторів, передумовою проекту "Студентська лелека" стали гендерні дослідження, які показали загострення демографічної проблеми та наявність маси стереотипів у студентів у тому, що не можна одночасно навчатися і бути сім’янином. "З одного боку, студентство – це найкращий біологічний вік для народження дитини, з іншого – постає питання, як поєднувати навчання та виховання дитини", — відмітила Ніна Світайло.

Нагадаємо, що "Студентська лелека" реалізовувався як комплексний соціально-орієнтований та просвітницький проект. Протягом його втілення університет забезпечував юридичне та медичне консультування, надавав допомогу по догляду за дитиною, проводив дослідження в університетах Сумської та Черкаської області. Також у рамках проекту проходила популяризація здорового способу життя. Інформаційні матеріали поширювались в  Сумах, Шостці, Конотопі, Ромнах, Охтирці тощо.

До того ж, у приміщенні університету була відкрита спеціально обладнана дитяча кімната, в якій студенти СумДУ під час занять могли залишити дитину під наглядом педагога. Відтак, це забезпечило зручне поєднання батьківства з навчанням. Крім того, СумДУ вже закупив обладнання та найближчим часом планує відкрити дитячий спортивний майданчик поблизу нового корпусу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]