Дата публікації:
14 червня 2016
Кількість переглядів:
1178
Поділитися:

6-7 червня в Сумському державному університеті побували експерти з оцінювання якості академічних програм в рамках виконання міжнародного грантового проекту “ALIGN: Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками” програми ЄС Темпус.

Серед експертів - партнери проекту із Великобританії (Університет Бат Спа), Німеччини (Асоціація агентств із забезпечення якості Центральної та Східної Європи, Акредитаційне агентство ASIIN), Ірландії (Інститут дизайну та технологій м. Дублін) та України (Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Хмельницький національний університет, Акредитаційна комісія України, Українська асоціація студентського самоврядування).

В рамках поїздки відбулася зустріч із робочої групою за проектом, перегляд та оцінювання академічних програм, які були відібрані для пілотної акредитації за європейськими стандартами – “Менеджмент організацій та адміністрування”, “Комп’ютерна механіка”, аналіз системи забезпечення якості та процесів гармонізації академічних програм в університеті. Протягом двох днів перебування у СумДУ експерти провели робочу зустріч із ректором вишу Анатолієм Васильєвим, зустрічалися із викладачами-розробниками програм, студентами, випускниками та роботодавцями з метою детального аналізу та оцінювання навчальних програм СумДУ згідно європейських стандартів.

За результатами роботи експертна панель високо оцінила рівень якості навчальних програм, відмітивши професіоналізм викладачів, що працювали над їх розбудовою та впровадженням, високий рівень залучення студентів та роботодавців до цих процесів, що є важливою складовою успішної освітньої програми у Європейському просторі вищої освіти. Крім того, команда СумДУ отримала ряд практичних рекомендацій щодо вдосконалення академічних програм та їх наближення до вимог зовнішнього оцінювання міжнародними акредитаційними агентствами.

Слід зазначити, що даний захід повністю відповідає європейським процедурам акредитації навчальних програм і, відповідно, є важливим кроком на шляху до міжнародної акредитації навчальних програм СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]