Дата публікації:
16 червня 2016
Кількість переглядів:
1461
Поділитися:

15 червня відбулося засідання вченої ради Сумського державного університету. На порядок денний було винесено широке поле питань, частина яких стосувалися реорганізації вищого навчального закладу. З метою оптимізації навчально-наукового процесу, збереження кадрового резерву створено нові кафедри, деякі з них – об’єднано, деякі – перейменовано. Так, створено: кафедру фінансів, банківської справи та страхування на базі кафедри банківської справи та кафедри фінансів у навчально-науковому інституті бізнес-технологій «УАБС»; кафедру філософії  на факультеті іноземної філології та соціальних комунікацій. Зі збереженням назви кафедри фізичного виховання і спорту об’єднано кафедри фізичного виховання і спорту Медичного інституту та кафедри фізичного виховання навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС». Об’єднана кафедра буде підпорядковуватися Медичному інституту. Кафедра прикладної та обчислювальної математики приєдналася до кафедри моделювання складних систем на факультеті електроніки та інформаційних технологій СумДУ.

Перейменовано кафедри навчально-наукового інституту права СумДУ: кафедру судочинства та міжнародного права – на кафедру кримінально-правових дисциплін та судочинства; кафедру кримінально-правових дисциплін – на кафедру міжнародного, європейського та екологічного права; кафедру теорії та історії держави і права – на кафедру конституційного права, теорії та історії держави і права; кафедру цивільно-правових дисциплін та банківського права – на кафедру цивільно-правових дисциплін та фінансового права. У той час припинили свою діяльність кафедра гуманітарних дисциплін і кафедра державно-правових дисциплін.

Перейменовано й дві кафедри Медичного інституту: кафедру ортопедії та травматології з курсами анестезіології та інтенсивної терапії, онкології , офтальмології – на кафедру ортопедії та травматології; кафедру хірургії з дитячою хірургією з курсом урології – на кафедру хірургії та онкології.

У навчально-науковому інституті бізнес-технологій «УАБС» кафедру бухгалтерського обліку і аудиту перейменовано на кафедру бухгалтерського обліку та оподаткування.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]