Дата публікації:
24 червня 2016
Кількість переглядів:
1562
Поділитися:

24 червня у Медичному інституті Сумського державного університету відбулося урочисте відкриття чотирьох аудиторій з використанням методик віртуального навчання та технологій віртуального пацієнта. Заходи здійснено в рамках міжнародного проекту ЕС Темпус «Впровадження інноваційних навчальних стратегій в медичній освіті та розвиток Міжнародної мережі національних навчальних центрів». Для реалізації проекту СумДУ отримав комп’ютерне та технічне обладнання на суму 28 767,00 євро.

В урочистостях з нагоди відкриття взяли участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко, головний лікар Сумської міської клінічної лікарні №1 Валентина Домінас, проректор СумДУ Володимир Любчак, начальник відділу міжнародних зв’язків СумДУ Костянтин Кириченко.

Як розповів директор Медичного інституту СумДУ Владислав Сміянов, реалізація пілотного проекту триває 3,5 роки (розпочався у жовтні 2012 та завершиться у січні 2016 року). Координаторами проекту є Університет ім. Аристотеля в Салоніках (Греція) та Університет Св. Георга (Великобританія). Загальна мета проекту – впровадження інноваційних навчальних стратегій в медичній освіті в країнах-партнерах (Україна, Казахстан, Грузія).

Результатами проекту стануть модернізовані медичні навчальні програми з використанням інтерактивних сценаріїв методики проблемного навчання та створення мережі медичних центрів для впровадження, контролю та управління інноваціями в сфері медичної освіти.

«Це непересічна подія для всієї медичної галузі області, - наголосив Сергій Бутенко. – Колись я навчався у цьому закладі, і мені приємно відзначити, що інститут швидко вдосконалюється, поповнюючи свою матеріально-технічну базу. Переконаний, що і надалі ми будемо продовжувати тісну співпрацю між управлінням та наукою – Сумським державним університетом, оскільки це забезпечує медичній галузі прогресивні зміни».

З 2012 року Медичний інститут СумДУ залучений до виконання освітнього проекту ТЕМПУС «Впровадження інноваційних навчальних стратегій в медичній освіті та розвиток Міжнародної мережі національних навчальних центрів». Костянтин Кириченко назвав цей проект «найпотужнішим та найуспішнішим». У СумДУ вдалося за короткий термін провести адаптацію програми навчання та інтегрувати до неї елементи проблемного навчання. «Програму 1,5-річного навчання за проблемно-орієнтованою технологією з використанням клінічних випадків (кейсів), наданих університетом Св. Георга (Великобританія) включено в 2-й і 3-й роки навчання студентів Медичного інституту», - розповів Владислав Сміянов.

Фахівці переконані – програма дозволить готувати нове покоління фахівців, які будуть досконало володіти професійними навичками, професійно зростати та адаптуватися до середовища, зможуть швидко вирішувати проблеми та оволодівати знаннями протягом життя.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]