Дата публікації:
25 червня 2016
Кількість переглядів:
2050
Поділитися:

З 2016 року в Сумському державному університеті на базі факультету електроніки та інформаційних технологій запроваджується спеціальність «Кібербезпека». Великі зусилля до відкриття спеціальності доклав колектив УАБС. Задум відкриття цієї безумовно важливої спеціальності з'явився ще в 2014 році, і завдяки спільним зусиллям двох колективів СумДУ та УАБС у 2016 році буде здійснено перший набір.

При підготовці фахівців з кібербезпеки значну увагу буде приділено вивченню та практичному застосуванню технологій інформаційної безпеки при розробці систем керування базами даних та знань, мережевих додатків, додатків для мобільних пристроїв та Інтернет-сервісів, протоколів передачі та шифрування даних. Частина дисциплін ознайомлює студентів з методиками сертифікації, експертизи та проведення спеціальних досліджень засобів і систем кібернетичного захисту інформаційних ресурсів.

Окремі курси присвячені методам виявлення, блокування загроз та отримання доказів несанкціонованого доступу до інформації з відповідним ступенем секретності корпоративних, банківських та державних інформаційних ресурсів. При цьому враховуються академічні та професійні вимоги до спеціалістів в галузі програмування, комп’ютерних наук та інформаційно-комунікаційних технологій.

Основні мови та технології, які будуть викладатися студентами спеціальності «Кіберберзпека»: С++, C#, Java, Android API, HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL тощо.

Студенти спеціальності «Кібербезпека» мають можливість відвідувати спецкурси з програмування бізнес-систем від компанії 1-С, курси програмістів та тестувальників міжнародної корпорації NetCracker, курси мережевих адміністраторів компаній Cisco та Microsoft, курси навчального центру сумської ІТ-компанії «MindK» у галузі розробки програмного забезпечення, курси ІТ лабораторії VoIP Lab канадської компанії PortaOne з вивчення VoIP-телефонії з отриманням міжнародних сертифікатів та дипломів та подальшим працевлаштуванням кращих випускників у відповідних компаніях.

Фахівці зі спеціальності «Кібербезпека» можуть займати такі посади: фахівець з розробки та тестування програмного забезпечення, фахівець з інформаційних технологій, фахівець з розроблення комп'ютерних програм, фахівець з організації захисту інформації з обмеженим доступом, технік із системного адміністрування тощо.

З питань вступу звертайтеся до приймальної комісії СумДУ - http://vstup.sumdu.edu.ua/

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]