Дата публікації:
11 липня 2016
Кількість переглядів:
919
Поділитися:

З 2016 року в Сумському державному університеті на базі факультету електроніки та інформаційних технологій відкрито нову магістерську спеціальність «Біомедична інженерія». Вона поєднує інженерні підходи до розв’язання наукових задач та проектування з досягненнями медичної та біологічної науки задля покращення здоров’я людини, підвищення якості її життя. Біомедична інженерія базується на прикладних дослідженнях та вирішує задачі створення спеціалізованих електронних засобів для обробки біосигналів, медичної візуалізації, моделювання та визначення умов терапевтичної дії тощо. Цей напрям тісно поєднує в собі окремі розділи електричної, хімічної, механічної та оптичної інженерії.

При підготовці магістрів з цієї спеціальності основна увага буде приділятися вивченню та практичному застосуванню біомедичних систем, вимірювальних приладів та сенсорів, систем обробки та відображення біомедичної інформації.

Фахівці цієї спеціальності можуть працювати у галузі медицини (медичні комп’ютерні пристрої і системи моніторування, діагностики, терапії, хірургії, обробці даних, сигналів та зображення, моделювання органів, статистиці, телемедицини); у відділах охорони праці на виробництві; у галузі реабілітаційної інженерії (засоби догляду, тренажери, штучні органи) з місцем роботи у клініках, профілакторіях, центрах реабілітації.

З питань вступу звертайтеся до приймальної комісії СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]