Дата публікації:
15 липня 2016
Кількість переглядів:
1908
Поділитися:

15 липня в Сумському державному університеті відкрито навчальний центр "Лабораторія сучасної веб та мобільної розробки MindK". Участь у заході взяли ректор СумДУ Анатолій Васильєв, декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко, директор ТОВ “МАЙНДКЕЙ” Олег Нестеров.

Навчальний центр став результатом співпраці університету та провідної компанії із веб- та мобільної розробки. Відтепер студенти мають унікальну можливість проходити безкоштовні курси з сучасного веб-програмування. Навчання проводять досвідчені розробники, які працюють у великих проектах світових замовників з Норвегії, США, Австралії, Ізраїлю та інших країн.

«Одна з головних тез діяльності СумДУ – ми будуємо успішний університет заради успішності його випускників, - наголосив Анатолій Васильєв. – Для цього потрібна потужна співпраця між студентами, навчальним закладом та роботодавцями. Відкриття центру сьогодні – це ще один крок до реалізації нашої філософії. Для забезпечення якісного навчального процесу в університеті функціонують більше 30 таких центрів, діють ради роботодавців по кожній спеціальності. У свою чергу компанії-партнери отримують якісний кадровий потенціал.»

Директора ТОВ “МАЙНДКЕЙ” Олег Нестеров висловив подяку усім учасникам створення центру: «Ми були вражені тими кроками назустріч, які зробив мій рідний університет для того, щоби студенти отримали можливість проходити курси з веб- та мобільної розробки».

Сумський державний університет має значний досвід у співпраці з компаніями в ІТ-галузі зі світовим ім'ям - Netcracker, PortaOne, Cisco, Microsoft, MindK. Це сприяє якості навчального процесу та працевлаштуванню молоді, - переконаний декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко. За його словами, така співпраця допомагає студентам та випускникам отримали престижну роботу та достойну заробітню плату.

MindK - IT-компанія, в якій вже 6 років займаються розробкою веб- та мобільних додатків для клієнтів по всьому світу. Центр розробки знаходиться у м. Суми, де сьогодні працюють більше 60 спеціалістів — програмісти,  QA-інженери і менеджери проектів. З них близько 40 - випускники СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]