Дата публікації:
18 липня 2016
Кількість переглядів:
1216
Поділитися:

Доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри наноелектроніки факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету Олександр Погребняк посідає четверте місце серед рейтингу науковців підпорядкування МОН України за результатами «Центру досліджень соціальних комунікацій».

Система "Бібліометрика української науки" постійно оновлює дані реєстру вчених і наукових колективів України. Рейтинг складається з бібліометричних показників систем Scopus і Web of Science та БД Google Scholar. Олександр Погребняк знаходиться на 4 місці з h-індексом за БД Scopus – 26, та БД Google Scholar – 32.

Система "Бібліометрика української науки" призначена для надання суспільству цілісної картини стану вітчизняного наукового середовища. Зазвичай бібліометричні показники використовуються в якості джерельної бази для експертного оцінювання результативності вчених. Визначенню таких показників для порівняння ефективності дослідницької діяльності наукових колективів (кафедр, відділів, лабораторій) останнім часом приділяється все більша увага, оскільки саме в них формуються наукові школи, здійснюються відкриття, встановлюються нові закономірності.

За складеним рейтингом системи "Бібліометрика української науки" для наукових колективів кафедра наноелектроніки поділяє місця з 8 по 11 (варто зазначити, що в межах одного індексу Гірша, рейтинг вибудовується в алфавітному серед кафедр з однаковим h – індексом).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]