Дата публікації:
08 серпня 2016
Кількість переглядів:
1057
Поділитися:

8 серпня Сумський державний університет відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті.

Під час зустрічі ректор СумДУ Анатолій Васильєв познайомив поважного гостя з освітньою, науковою та міжнародною діяльністю університету, зазначивши при цьому: «Університет постійно працює над розширенням міжнародних зв’язків. Це одна з передумов, що допомагає вишу забезпечувати високу якість підготовки фахівців. Міжнародна співпраця сприяє обміну науковими ідеями, підвищенню кваліфікації викладачів. Сумський державний університет має досвід співпраці з науковцями Індії у напрямку нанотехнологій та інших».

«Освіта – пріоритет номер один у моїй роботі, - говорив Манодж Кумар Бхарті в ході бесіди. – Тому я завжди намагаюся побувати у навчальних закладах, познайомитися з їх роботою, зустрітися зі студентами. Я вражений тим, що побачив під час презентації Сумського державного університету. Вражений кількістю і широким спектром спеціальностей, які пропонує заклад для здобуття вищої освіти, а також тим фактом, що навчання для іноземних студентів проводиться і на англійській мові. Говорячи мовою статистики, 65 відсотків населення Індії – це молодь. Дуже багато молодих людей потребують навчання у вищих навчальних закладах і мені б хотілося, щоб вони більше дізналися про Сумський державний університет». Посол рекомендував яких саме заходів необхідно вжити для того, щоб більш широко познайомити індійську молодь з діяльністю Сумського державного університету.

Надзвичайно вразила Посла й кількість студентів СумДУ, які беруть участь в ХХХІ Олімпійських іграх, що нині проходять у Ріо-де-Жанейро. Як розповів ректор, їх шестеро – п’ятеро спортсменів СумДУ змагаються з легкої атлетики і один – у боротьбі з дзюдо. «Це прекрасний показник! – був щиро й приємно здивований Посол. – Студенти, які навчаються у вас, мають прекрасну можливість проявити себе і у спортивному напрямку».

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті висловив своє бажання наступного разу відвідати Сумський державний університет у період навчального процесу – побувати на святі індійської культури, який тут вже став традиційним і проводиться кожного року, а також зустрітися з українськими студентами, щоб розповісти їм про індійську культуру й традиції.

Також під час зустрічі обговорено перспективи співпраці між СумДУ та університетами Індії для підвищення якості й ефективності надання освітніх послуг, зростання міжнародного авторитету вишу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]