Дата публікації:
01 вересня 2016
Кількість переглядів:
2317
Поділитися:

31 серпня у Сумському державному університеті відбулося яскраве феєричне свято, що символізує початок та відлік нового навчального року – Посвята першокурсників у студенти-2016. На центральній площі провідного вищого навчального закладу області зібрався численний колектив зі студентів та викладачів, а також гості заходу, що вже став традиційним і проводиться з року в рік. Присутніх вітав ректорський склад СумДУ на чолі з керівником – ректором Анатолієм Васильєвим. До щирих привітань долучився і голова Сумської обласної ради Семен Салатенко, який назвав Сумський державний університет «найкращим, найкреативнішим, справжньою окрасою міста».

Першокурсників вітала нова студентська родина всіх інститутів та факультетів Сумського державного університету. На центральну площу під керівництвом полковника, кандидата військових наук, професора кафедри військової підготовки СумДУ, учасника бойових дій Павла Трофименка кращі студенти урочисто винесли державний прапор та прапор університету. Кульмінацією свята, вже за традицією, стало спільне виголошення клятви, яку зачитала першокурсниця факультету іноземної філології та соціальних комунікацій, переможниця олімпіад з української мови і літератури та англійської мови, переможниця етапів Всеукраїнського конкурсу ім. Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка, випускниця Великочернеччинської спеціалізованої школи Карина Хачатарьян.  Після прийняття клятви студентський квиток  дівчині вручив ректор Анатолій Васильєв.

Справжньою окрасою свята стали художні номери у виконанні творчих колективів культурно-мистецького центру СумДУ, феєричні флешмоби, виступи взводу барабанщиків Державного ліцею "Кадетський корпус" імені І. Г. Харитоненка, а також спортсменів – гімнасток і групи капуеро.

Вінцем дійства стало спільне виконання офіційного гімну Сумського державного університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]